w

Kokosowe ciasto bez pieczenia. Smakuje jak Rafaello

Kokosowe ciasto bez pieczenia stało się hitem internetu! Nic dziwnego, w końcu jest obłędnie pyszne i nie wymaga pieczenia. W takim wypadku nie ma opcji, by się nie udało. Kuchenni amatorzy mogą być spokojni o ten deser!

Aksamitny kokosowy krem i słone krakersy to wspaniałe połączenie, któremu ciężko się oprzeć. Przypomina popularne pralinki Rafaello, więc jeśli znasz kogoś, kto je lubi, przygotuj ciasto na następne spotkanie.

Ciasto ma dwie "wady", trzeba odczekać kilka godzin, nim się schłodzi, a po drugie… samo znika z talerza!
Sponsorowane
Czas całkowity 4 godziny 40 minuty
Czas przygotowywania 4 godziny 40 minuty
Kokosowe ciasto bez pieczenia
Sponsorowane

Sposób przygotowania

  • Żelatynę rozmieszaj z 4 łyżkami wody. Gdy napęcznieje, podgrzej ją do rozpuszczenia i wystudź.
  • W misce zmieszaj śmietankę, mascarpone, mleko w proszku i cukier puder. Kiedy masa będzie gładka, wstaw całość do lodówki na 30 minut.
  • Schłodzony krem ubij mikserem na wysokich obrotach. Następnie dodaj wiórki kokosowe i żelatynę. Wszystko wymieszaj.
  • Formę wysmaruj masłem, następnie wyłóż dno krakersami, następnie daj 1/3 kremu, krakersy, krem, krakersy i górną warstwę kremu. Ciasto posyp wiórkami kokosowymi i owiń folią. Wstaw do lodówki na 4 godziny.

Składniki

na 12 porcji

Wartości odżywcze Zobacz

Ciasto kokosowe z herbatnikami
Na porcję przypada:
Kalorie
627
Tłuszcze
 
44
g
68
%
Węglowodany
 
50.8
g
17
%
Błonnik
 
5.7
g
24
%
Białka
 
10.2
g
20
%
* wskaźniki procentowe określają dzienną porcję makrosładników dla diety 2000 kcal.
Ocena:
(1 głos)
Sponsorowane

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

    2 komentarzy