w ,

Bułeczki twarogowe z kilku składników

Bułeczki twarogowe z kilku składników to pomysł na słodkie śniadanie. Są puszyste i miękkie, można je podawać z dodatkami lub solo. W połączeniu z poranną kawą sprawią, że poranek będzie idealny!

Jeśli przygotujesz bułeczki dzień wcześniej, rano będziesz mógł ucztować z tym pysznym smakołykiem. Receptura jest bardzo prosta, nie ma tu mowy o kuchennej wpadce. Bułeczki można zapakować jako drugie śniadanie do szkoły lub pracy.

Bułeczki śniadaniowe

Sponsorowane
Czas całkowity 45 min.
Czas przygotowywania 20 min.
Czas gotowania 25 min.
bułeczki twarogowe
Sponsorowane

Sposób przygotowania

  • Do miski wbijamy jajka, dodajemy cukier, esencję wanilinową i sól, a następnie roztrzepujemy na pianę. Dodajemy rozgnieciony twaróg. Jeśli chcesz zrobić to szybciej, użyj blendera, by nie było żadnych grudek.
  • Do masy dolewamy olej i dosypujemy porcjami przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Dorzucamy bakalie i zaczynamy wyrabiać ciasto rękoma.
  • Masę dzielimy na równe części i formujemy kuleczki. Układamy je na blaszce wyłożonej papierem, wierzch smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy w 180*C przez 25 minut.
  • Po upieczeniu bułeczki studzimy i oprószamy cukrem pudrem.

Składniki

na 12 bułek

Wartości odżywcze

Bułeczki śniadaniowe
Na porcję przypada:
Kalorie
143.8
Tłuszcze
 
3.2
g
5
%
Węglowodany
 
23.7
g
8
%
Błonnik
 
0.7
g
3
%
Białka
 
5
g
10
%
* wskaźniki procentowe określają dzienną porcję makrosładników dla diety 2000 kcal.
Zobacz
Ocena:
(głosy: 2 )
Sponsorowane
Brak tagów przypisanych do tego postu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

      Autor: Ola Zając

      Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
      Napisz do Oli