w ,

Bułeczki twarogowe z kilku składników

Bułeczki twarogowe z kilku składników to pomysł na słodkie śniadanie. Są puszyste i miękkie, można je podawać z dodatkami lub solo. W połączeniu z poranną kawą sprawią, że poranek będzie idealny!

Jeśli przygotujesz bułeczki dzień wcześniej, rano będziesz mógł ucztować z tym pysznym smakołykiem. Receptura jest bardzo prosta, nie ma tu mowy o kuchennej wpadce. Bułeczki można zapakować jako drugie śniadanie do szkoły lub pracy.

Bułeczki śniadaniowe

Czas całkowity 45 min.
Czas przygotowywania 20 min.
Czas gotowania 25 min.
bułeczki twarogowe

Sposób przygotowania

  • Do miski wbijamy jajka, dodajemy cukier, esencję wanilinową i sól, a następnie roztrzepujemy na pianę. Dodajemy rozgnieciony twaróg. Jeśli chcesz zrobić to szybciej, użyj blendera, by nie było żadnych grudek.
  • Do masy dolewamy olej i dosypujemy porcjami przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Dorzucamy bakalie i zaczynamy wyrabiać ciasto rękoma.
  • Masę dzielimy na równe części i formujemy kuleczki. Układamy je na blaszce wyłożonej papierem, wierzch smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy w 180*C przez 25 minut.
  • Po upieczeniu bułeczki studzimy i oprószamy cukrem pudrem.

Składniki

na 12 bułek

Zobacz
Ocena:
(głosy: 2 )

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

      Autor: Ola Zając

      Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
      Napisz do Oli