w

Bułeczki twarogowe z kilku składników

Bułeczki twarogowe z kilku składników to pomysł na słodkie śniadanie. Są puszyste i miękkie, można je podawać z dodatkami lub solo. W połączeniu z poranną kawą sprawią, że poranek będzie idealny!

Jeśli przygotujesz bułeczki dzień wcześniej, rano będziesz mógł ucztować z tym pysznym smakołykiem. Receptura jest bardzo prosta, nie ma tu mowy o kuchennej wpadce. Bułeczki można zapakować jako drugie śniadanie do szkoły lub pracy.

Sponsorowane
Czas całkowity 45 minuty
Czas przygotowywania 20 minuty
Czas gotowania 25 minuty
bułeczki twarogowe
Sponsorowane

Sposób przygotowania

  • Do miski wbijamy jajka, dodajemy cukier, esencję wanilinową i sól, a następnie roztrzepujemy na pianę. Dodajemy rozgnieciony twaróg. Jeśli chcesz zrobić to szybciej, użyj blendera, by nie było żadnych grudek.
  • Do masy dolewamy olej i dosypujemy porcjami przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Dorzucamy bakalie i zaczynamy wyrabiać ciasto rękoma.
  • Masę dzielimy na równe części i formujemy kuleczki. Układamy je na blaszce wyłożonej papierem, wierzch smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy w 180*C przez 25 minut.
  • Po upieczeniu bułeczki studzimy i oprószamy cukrem pudrem.

Składniki

na 12 bułek

Wartości odżywcze Zobacz

Bułeczki śniadaniowe
Na porcję przypada:
Kalorie
143.8
Tłuszcze
 
3.2
g
5
%
Węglowodany
 
23.7
g
8
%
Błonnik
 
0.7
g
3
%
Białka
 
5
g
10
%
* wskaźniki procentowe określają dzienną porcję makrosładników dla diety 2000 kcal.
Ocena:
(głosy: 2 )
Sponsorowane

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *