Spis treści
Boczek w cieście francuskim to genialna przekąska do pracy i szkoły. Łatwo je transportować, potrafi zaspokoić nawet największy głód, który pojawia się w oczekiwaniu na obiad. Wykonanie pałeczek jest banalnie proste i nie zajmuje wiele czasu.
Pałki z boczkiem
Sposób przygotowania
- W misce zmieszaj koncentrat pomidorowy, zioła prowansalskie, oregano.
- Rozwiń rulon z ciastem francuskim i posmaruj go koncentratem. Jeśli twój boczek jest w kawałku, musisz go pokroić w cienkie plasterki.
- Ułóż je pionowo na cieście francuskim i posyp odrobiną sera. Pokrój ciasto w paski i staraj się je skręcić jak sprężynki lub pałeczki. Ułóż pałki na blaszce i posmaruj roztrzepanym jajkiem.
- Piecz w 200*C przez 20 minut.
Składniki
na 10 sztuk
- 1 opakowanie ciasto francuskie
- 1 opakowanie boczek wędzony
- 3 łyżka koncentrat pomidorowy
- 1 łyżeczka zioła prowansalskie
- 1/2 łyżeczka oregano
- 1 garść ser żółty
- 1 jajko
Jeden komentarz