w

Pierożki z chleba tostowego na słodko. Przekąska dla łasuchów

Tostowe pierożki to genialny pomysł na słodką przekąskę. Możesz użyć do nich czerstwego chleba, gdyż w czasie obróbki stanie się on niezwykle miękki ze chrupiącą skórką. Nadzienie pierożków zależy jedynie od twojej fantazji i upodobań!

Pierożki tostowe

Podczas przygotowywania pierożków nie ubrudzimy rąk, gdyż nie będzie standardowego ciasta, a chleb tostowy. Jeśli nie masz chleba tostowego, nada się również czerstwe pieczywo, które zalega ci w szafce. Jako nadzienia użyj ulubionych dodatków, my proponujemy krem czekoladowy i borówki.
Sponsorowane
Czas całkowity 20 min.
Czas przygotowywania 10 min.
Czas gotowania 10 min.
Sponsorowane

Sposób przygotowania

  • Do miseczki wbij jajka i dodaj mleko. Wszystko wymieszaj trzepaczką.
  • Kromki chleba namaczaj w jajku, namoczone kawałki ułóż na blacie i dodaj słodkie dodatki. Zegnij kromki na pół i wykrawaj półkola szklanką. Brzegi powinny się połączyć.
  • Wrzuć na patelnię z rozpuszczonym masłem i delikatnie podsmażaj aż będą rumiane.
  • Pierożki możesz posypać cukrem pudrem lub polać syropem klonowym.

Składniki

na 2 porcje

Wartości odżywcze

Pierożki tostowe
Na porcję przypada:
Kalorie
760.8
Tłuszcze
 
18
g
28
%
Węglowodany
 
123.4
g
41
%
Błonnik
 
16.5
g
69
%
Białka
 
28.6
g
57
%
* wskaźniki procentowe określają dzienną porcję makrosładników dla diety 2000 kcal.
Zobacz
Ocena:
(1 głos)
Sponsorowane

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

    2 komentarzy

      Autor: Ola Zając

      Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
      Napisz do Oli