Spis treści
Tostowe pierożki to genialny pomysł na słodką przekąskę. Możesz użyć do nich czerstwego chleba, gdyż w czasie obróbki stanie się on niezwykle miękki ze chrupiącą skórką. Nadzienie pierożków zależy jedynie od twojej fantazji i upodobań!
Pierożki tostowe
Sposób przygotowania
- Do miseczki wbij jajka i dodaj mleko. Wszystko wymieszaj trzepaczką.
- Kromki chleba namaczaj w jajku, namoczone kawałki ułóż na blacie i dodaj słodkie dodatki. Zegnij kromki na pół i wykrawaj półkola szklanką. Brzegi powinny się połączyć.
- Wrzuć na patelnię z rozpuszczonym masłem i delikatnie podsmażaj aż będą rumiane.
- Pierożki możesz posypać cukrem pudrem lub polać syropem klonowym.
Składniki
na 2 porcje
- 15 kromka chleb tostowy
- 3 sztuka jajko
- 150 ml mleko
- 5 łyżka krem czekoladowo-orzechowy
- 2 garść borówki
2 komentarzy