w

Zupa serowa z mięsem mielonym. Rozgrzewająca i sycąca potrawa

Zupa serowa to popularne zimowe danie, które potrafi porządnie rozgrzać i nasycić. W tym przepisie lekko modyfikujemy skład i dodajemy usmażone mięso mielone. To połączenie to istne niebo w gębie!

Poza serem i mięsem mielonym mamy wyczuwalny głęboki smak pora i przypraw. Robi się ją ekspresowo, nie trzeba też żadnych specjalnych umiejętności w przygotowaniu. Zupa zyskuje na smaku po kilku godzinach, więc warto przygotować zapas na kolejne dni. To co, skusisz się?

Zupa serowa z mięsem mielonym

Sponsorowane
Czas całkowity 35 min.
Czas przygotowywania 10 min.
Czas gotowania 25 min.
zupa serowa
Sponsorowane

Sposób przygotowania

  • Pora myjemy i kroimy w talarki. Cebulę kroimy w piórka. W garnku rozgrzewamy olej i podsmażamy cebulkę. Następnie dorzucamy mięso i podsmażamy do brązowego koloru.
  • Por ląduje w garnku z mięsem, nakrywamy całość i podduszamy aż por będzie miękki. Dolewamy bulion warzywny i serki topione, a następnie mieszamy, aż się rozpuszczą.
  • Śmietanę hartujemy i dolewamy do zupy. Na sam koniec dorzucamy pieprz, gałkę muszkatołową, skórkę z cytryny i sól.
  • Podajemy gorącą zupę z dodatkiem pieczywa lub grzankami.

Składniki

na 5 porcji

Wartości odżywcze

Zupa serowa z mięsem mielonym
Na porcję przypada:
Kalorie
626.4
Tłuszcze
 
53.7
g
83
%
Węglowodany
 
6.8
g
2
%
Błonnik
 
0.5
g
2
%
Białka
 
29.1
g
58
%
* wskaźniki procentowe określają dzienną porcję makrosładników dla diety 2000 kcal.
Zobacz
Ocena:
(1 głos)
Sponsorowane
Brak tagów przypisanych do tego postu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

    Jeden komentarz

      Autor: Ola Zając

      Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
      Napisz do Oli