w

Zupa serowa z mięsem mielonym. Rozgrzewająca i sycąca potrawa

Zupa serowa to popularne zimowe danie, które potrafi porządnie rozgrzać i nasycić. W tym przepisie lekko modyfikujemy skład i dodajemy usmażone mięso mielone. To połączenie to istne niebo w gębie!

Poza serem i mięsem mielonym mamy wyczuwalny głęboki smak pora i przypraw. Robi się ją ekspresowo, nie trzeba też żadnych specjalnych umiejętności w przygotowaniu. Zupa zyskuje na smaku po kilku godzinach, więc warto przygotować zapas na kolejne dni. To co, skusisz się?

Sponsorowane
Czas całkowity 35 minuty
Czas przygotowywania 10 minuty
Czas gotowania 25 minuty
zupa serowa
Sponsorowane

Sposób przygotowania

  • Pora myjemy i kroimy w talarki. Cebulę kroimy w piórka. W garnku rozgrzewamy olej i podsmażamy cebulkę. Następnie dorzucamy mięso i podsmażamy do brązowego koloru.
  • Por ląduje w garnku z mięsem, nakrywamy całość i podduszamy aż por będzie miękki. Dolewamy bulion warzywny i serki topione, a następnie mieszamy, aż się rozpuszczą.
  • Śmietanę hartujemy i dolewamy do zupy. Na sam koniec dorzucamy pieprz, gałkę muszkatołową, skórkę z cytryny i sól.
  • Podajemy gorącą zupę z dodatkiem pieczywa lub grzankami.

Składniki

na 5 porcji

Wartości odżywcze Zobacz

Zupa serowa z mięsem mielonym
Na porcję przypada:
Kalorie
626.4
Tłuszcze
 
53.7
g
83
%
Węglowodany
 
6.8
g
2
%
Błonnik
 
0.5
g
2
%
Białka
 
29.1
g
58
%
* wskaźniki procentowe określają dzienną porcję makrosładników dla diety 2000 kcal.
Ocena:
(1 głos)
Sponsorowane

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

    Jeden komentarz