w

Woda po pyzach jest cenniejsza niż myślisz!

Woda po pyzach często ląduje w zlewie, gdyż na pierwszy rzut oka wydaje się nieprzydatna. Mało kto zdaje sobie sprawę, że taka woda to genialna baza pod zupę. Poniżej pomysł na ciekawe danie z użyciem wody po pyzach! Wodzionka to danie, które szczególnie kochają dzieci. Można ją przygotować w wersji ostrej i łagodnej.

Woda po pyzach jest zawiesista i ma mocny smak ziemniaków. Jeśli dorzucisz odrobinę tłuszczu i kaszy, zrobisz genialny obiad za małe pieniądze.

Zupa z wody po kluskach

Sponsorowane
Czas całkowity 40 min.
Czas przygotowywania 20 min.
Czas gotowania 20 min.
woda po pyzach
Sponsorowane

Sposób przygotowania

  • Boczek kroimy w kostkę. Czosnek i cebula obieramy i siekamy. Patelnię rozgrzewamy z odrobiną tłuszczu i podsmażamy boczek, a następnie cebulę z czosnkiem. Podsmażone produkty dorzucamy do wody z pyz. Całość doprowadzamy do wrzenia i gotujemy przez kilka minut. Doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Całość mieszamy i podajemy z pieczywem.

Składniki

na 5 porcji

Wartości odżywcze

Zupa z wody po kluskach
Na porcję przypada:
Kalorie
11.7
Tłuszcze
 
0.1
g
0
%
Węglowodany
 
2.5
g
1
%
Błonnik
 
0.5
g
2
%
Białka
 
0.4
g
1
%
* wskaźniki procentowe określają dzienną porcję makrosładników dla diety 2000 kcal.
Zobacz
Ocena:
(1 głos)
Sponsorowane

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

      Autor: Ola Zając

      Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
      Napisz do Oli