w

Tosty z pastą z tuńczyka i awokado

Tosty z pastą z tuńczyka i awokado to genialny pomysł śniadanie. Wystarczy kilka minut, by wyczarować tę pyszną pastę. Będzie dobrze grać ze świeżym ogórkiem i chrupiącymi bułeczkami.

Tuńczyk cieszy się popularnością wśród ludzi. Jest aromatyczny, stosunkowo tani i łatwo dostępny, można go wykorzystać na wieloraki sposób, dodając go do sosów, sałatek czy kanapek. W połączeniu z awokado stworzy przepyszną pastę kanapkową, która nasyci nas na resztę poranka.

Jajka na śniadanie? Sprawdź przepis na turecki przysmak!

Sponsorowane
Czas całkowity 20 minuty
Czas przygotowywania 20 minuty
Tosty z pastą z tuńczyka i awokado
Sponsorowane

Sposób przygotowania

  • Grzanki możemy przygotować z każdego rodzaju pieczywa. Bagietkę kroimy na mniejsze plasterki, smarujemy masłem i podpiekamy na suchej patelni, aż się zarumienią.
  • Robimy jajko sadzone na tej samej patelni co grzanki.
  • Awokado rozgniatamy widelcem na papkę, dorzucamy tuńczyka i mieszamy.
  • Dolewamy sok z cytryny, majonez, sól i pieprz. Jeśli chcesz, dorzuć rozdrobniony szczypiorek.
  • Grzanki smarujemy pastą, dodajemy jajko, kiełki rzodkiewki i świeżego ogórka.

Składniki

na 1 porcja

Wartości odżywcze Zobacz

Grzanki z tuńczykiem i awokado
Na porcję przypada:
Kalorie
1283.5
Tłuszcze
 
52.7
g
81
%
Węglowodany
 
139
g
46
%
Błonnik
 
18.8
g
78
%
Białka
 
65.8
g
132
%
* wskaźniki procentowe określają dzienną porcję makrosładników dla diety 2000 kcal.
Ocena:
(1 głos)
Sponsorowane

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *