w

Tosty francuskie na słodko

Tosty francuskie to inaczej bułka w jajku, wysmażona na maśle na złoty kolor. Najlepszy rodzaj bułki do tego śniadania to chałka lub bułka paryska. Jeśli pieczywo jest czerstwe, można je śmiało wykorzystać, gdyż po zamoczeniu w jajku stanie się ponownie pyszne i miękkie.

Po usmażeniu tostów posypujemy je cukrem pudrem i dodajemy owoce, najlepiej te sezonowe.

Tosty francuskie to słodkie śniadanie dla łasuchów. Można je podawać z ulubionymi dodatkami, pamiętaj, by dorzucić świeże owoce! Śniadanie zrobisz mniej niż 10 minut.
Sponsorowane
Czas całkowity 15 minuty
Czas przygotowywania 10 minuty
Czas gotowania 5 minuty
tosty francuskie
Sponsorowane

Sposób przygotowania

  • Jajka wbijamy na głęboki talerz i roztrzepujemy widelcem. Dodajemy cukier puder, cynamon i mleko, a następnie mieszamy. Chałkę kroimy na plastry, a następnie moczymy w jajku. Smażymy na rozgrzanym maśle do złotego koloru.
  • Podajemy na ciepło w towarzystwie owoców i cukru pudru.

Składniki

na 3 porcje

Wartości odżywcze Zobacz

Tosty francuskie
Na porcję przypada:
Kalorie
119.3
Tłuszcze
 
4.6
g
7
%
Węglowodany
 
14.5
g
5
%
Błonnik
 
1.1
g
5
%
Białka
 
5.8
g
12
%
* wskaźniki procentowe określają dzienną porcję makrosładników dla diety 2000 kcal.
Sponsorowane

Łasuchy lubią słodkie śniadania! Przygotuj nocną owsiankę z ulubionymi dodatkami — przepis jest tutaj.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *