w

Sprawdzony przepis na rybę w chrupiącej panierce

Ostatnio pisaliśmy o zasadach dotyczących smażenia ryby i tego jak sprawić by się nie rozpadała. W skrócie musimy jej dać czas na rozmrożenie, gdyż za wysoka temperatura powoduje rozpad fileta. Skoro znamy już podstawy, przejdźmy do genialnego przepisu, w którym głównym składnikiem jest pieprz cytrynowy!

Filety z ryby to szlachetne mięso, pełne wartości odżywczych. Dobrym pomysłem będzie ograniczenie mięsa i wprowadzenie ryb do diety. Ryba lubi towarzystwo surówki z kiszonej kapusty oraz frytki.
Sponsorowane
Czas całkowity 35 minuty
Czas przygotowywania 15 minuty
Czas gotowania 20 minuty
Sponsorowane

Sposób przygotowania

  • Rozmroź filety i natrzyj je pieprzem cytrynowym. Pozostaw na 15-20 minut.
  • Na osobne talerzyki wyłóż mąkę, roztrzepane jajko oraz bułkę tartą.
  • Obtocz rybę w mące, jajku, a na końcu w bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju do złotego koloru panierki. Ściągaj na ręcznik papierowy i odsącz z nadmiaru tłuszczu.

Składniki

na 4 porcje

Wartości odżywcze Zobacz

Ryba w panierce
Na porcję przypada:
Kalorie
312
Tłuszcze
 
10
g
15
%
Węglowodany
 
43.8
g
15
%
Błonnik
 
3
g
13
%
Białka
 
11
g
22
%
* wskaźniki procentowe określają dzienną porcję makrosładników dla diety 2000 kcal.
Sponsorowane

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.