w

Śledzie po szwedzku. Idealne na urodzinowy stół

Śledzie po szwedzku to miła odmiana dla tradycyjnej ryby podawanej w occie lub oleju. Przekąska będzie gotowa w krótkim czasie, wystarczy, że przygotujesz aromatyczną marynatę i zanurzysz w niej filety.

Jeśli szukasz sposobu na podanie śledzi, by nie były takie jak zwykle, mamy coś dla ciebie. Wystarczy cebula, marchewka oraz kilka przypraw, a twoje filety zyskają wspaniały. Aby były pełne smaku, należy je marynować przez jedną dobę w lodówce.

Pyszna przekąska na imprezowym i świątecznym stole. Rybę można przechowywać w lodówce do 4 tygodni od przygotowania.
Sponsorowane
Czas całkowity 1 day
Czas przygotowywania 1 day
śledzie po szwedzku
Sponsorowane

Sposób przygotowania

  • Śledzie wyciągamy z solanki i płuczemy. Aby pozbyć się nadmiaru soli, moczymy je w mleku około 1 godzinę.
  • Odsączone filety suszymy i kroimy na kawałki.
  • Warzywa obieramy na kawałki, kroimy na plasterki i wrzucamy do dużego garnka. Dodajemy przyprawy, cukier i ocet. Całość doprowadzamy do wrzenia i odstawiamy z gazu. Kiedy marynata jest chłodna, dorzucamy śledzie. Całość przelewamy do słoików i wstawiamy do lodówki. Możemy je przechowywać do 4 tygodni.

Składniki

na 4 słoiki

Wartości odżywcze Zobacz

Śledzie po szwedzku
Na porcję przypada:
Kalorie
634.1
Tłuszcze
 
22.9
g
35
%
Węglowodany
 
60.7
g
20
%
Błonnik
 
2.4
g
10
%
Białka
 
46.2
g
92
%
* wskaźniki procentowe określają dzienną porcję makrosładników dla diety 2000 kcal.
Sponsorowane

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.