w

Niedoceniona ryba, która jest pyszna i tania. Kupuj wędzoną makrelę częściej

Makrela to tania ryba, dostępna w każdym sklepie. Dostarcza nam mnóstwo wartości odżywczych, takich jak: kwasy omega 3, kwas foliowy, witamine A i mnóstwo białka. Już wiemy, że wędzona makrela ma mnóstwo korzyści zdrowotnych, a teraz pytanie, jak powinniśmy ją spożywać? Mamy dla was przepis na pyszną pastę do kanapek.

Pasta z makreli

Wielu z nas nie jada ryb, bądź ogranicza je do minimum. O ile jest to spowodowane niechęcią do smaku ryby, możemy wybaczyć, to nie wyobrażamy sobie, by unikać ryb bez konkretnego powodu. Ryby mają wspaniały wpływ na układ krążeniowo oraz pracę mózgu.
Sponsorowane
Czas całkowity 10 min.
Czas przygotowywania 10 min.
Sponsorowane

Sposób przygotowania

  • Makrelę otwieramy i pozbywamy się ości. Połowę ogórków ścieramy na tarce, siekamy koperek. Wyciągamy mięso z makreli i wrzucamy do miski ze starymi ogórkami, dodajemy serek, koperek, sól i pieprz. Wszystko ugniatamy widelcem do połączenia się składników. Podajemy z pieczywem, plasterkami ogórka i kiełkami.

Składniki

na 4 porcje

Wartości odżywcze

Pasta z makreli
Na porcję przypada:
Kalorie
269.9
Tłuszcze
 
15.4
g
24
%
Węglowodany
 
1.7
g
1
%
Błonnik
 
0.3
g
1
%
Białka
 
29.6
g
59
%
* wskaźniki procentowe określają dzienną porcję makrosładników dla diety 2000 kcal.
Zobacz
Ocena:
(1 głos)
Sponsorowane
Brak tagów przypisanych do tego postu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

    2 komentarzy

      Autor: Ola Zając

      Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
      Napisz do Oli