Spis treści
Makrela to tania ryba, dostępna w każdym sklepie. Dostarcza nam mnóstwo wartości odżywczych, takich jak: kwasy omega 3, kwas foliowy, witamine A i mnóstwo białka. Już wiemy, że wędzona makrela ma mnóstwo korzyści zdrowotnych, a teraz pytanie, jak powinniśmy ją spożywać? Mamy dla was przepis na pyszną pastę do kanapek.
Pasta z makreli
Sposób przygotowania
- Makrelę otwieramy i pozbywamy się ości. Połowę ogórków ścieramy na tarce, siekamy koperek. Wyciągamy mięso z makreli i wrzucamy do miski ze starymi ogórkami, dodajemy serek, koperek, sól i pieprz. Wszystko ugniatamy widelcem do połączenia się składników. Podajemy z pieczywem, plasterkami ogórka i kiełkami.
Składniki
na 4 porcje
- 3 sztuki ogórek konserwowy
- 3 kawałki chleb żytni
- 1 sztuka makrela wędzona
- 1 łyżka serek naturalny
- 2 łyżka kiełki
- 1 łyżeczka koper
- 1/2 łyżka oliwa z oliwek
- sól
- pieprz
2 komentarzy