w

Schab po meksykańsku. Jednogarnkowe danie

Schab po meksykańsku to jednogarnkowe danie. Stworzono dla tych, co są wiecznie w biegu i nie mają czasu na wykonanie tradycyjnego obiadu. Wystarczy, że wymieszasz mięso z dodatkiem kilku warzyw i przypraw.

Schab duszony z warzywami to genialny pomysł na obiad, nie trzeba do niego wielu składników i wyjątkowych umiejętności. Skusisz się na ten genialny obiad?

Obiad w 20 minut z użyciem mięsa, kilku warzyw i przypraw. Podawaj go z ryżem lub makaronem.
Sponsorowane
Czas całkowity 30 minuty
Czas przygotowywania 10 minuty
Czas gotowania 20 minuty
schab po meksykańsku
Sponsorowane

Sposób przygotowania

  • Schab oczyszczamy i kroimy w cienkie paski. Paprykę i cukinię myjemy i kroimy w kostkę. Czosnek obieramy i siekamy.
  • Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy mięso, dodajemy czosnek i przyprawy, poza solą i pieprzem. Dolewamy bulion i dusimy 10 minut pod przykryciem. Pod koniec dodajemy cukinię, paprykę i kukurydzę.
  • Dolewamy przecier pomidorowy i gotujemy do momentu, gdy warzywa będą miękkie. Przyprawiamy solą, pieprzem i ewentualnie odrobiną cukru. Podajemy z pieczywem, ryżem lub makaronem posypane pokrojoną natką pietruszki.

Składniki

na 3 porcje

Wartości odżywcze Zobacz

Potrawka ze schabu
Na porcję przypada:
Kalorie
160.6
Tłuszcze
 
3.1
g
5
%
Węglowodany
 
10.2
g
3
%
Błonnik
 
2.5
g
10
%
Białka
 
23.3
g
47
%
* wskaźniki procentowe określają dzienną porcję makrosładników dla diety 2000 kcal.
Sponsorowane

Masz ochotę na aromatyczną zupę? Wypróbuj krupnik z grzybami!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

    Jeden komentarz