w

Pasta z ogórków kiszonych. Genialna do kanapek

Twoja spiżarnia pęka w szwach od ogórków kiszonych, wypróbuj ten przepis. Pasta z ciecierzycy i ogórków kiszonych to genialny zamiennik serka śmietanowego czy masła na kanapce. Daje mnóstwo smaku i aromatu, a przy tym jest niesamowicie zdrowa.

Niektórzy lubią pasty rybne, awokado czy jajka. Wszystkie są pyszne i łatwe w przygotowaniu. W dzisiejszym przepisie znajdziesz sposób na wykorzystanie ciecierzyce ze słoika i ogórków kiszonych.

Pasta do pieczywa z ogórków kiszonych

Ciecierzyca z puszki ma słodkawy smak, natomiast ogórki są kwaskowate i wyraziste. To ciekawe połączenie doprawiamy odrobiną musztardy i oliwy.
Czas całkowity 10 min.
Czas przygotowywania 10 min.
ogórków kiszonych

Sposób przygotowania

  • Ciecierzycę rozgnieć na papkę, ogórki kiszone zetrzyj na tarce o małych oczkach, a szczypiorek posiekaj drobno. Wrzuć wszystkie składniki do miski, dodaj musztardę, oliwę, sól i pieprz. Wymieszaj całość do połączenia.

Składniki

na 1 słoik

Zobacz
Ocena:
(1 głos)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

    2 komentarzy

      Autor: Ola Zając

      Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
      Napisz do Oli