w

Pasta z ogórków kiszonych. Genialna do kanapek

Twoja spiżarnia pęka w szwach od ogórków kiszonych, wypróbuj ten przepis. Pasta z ciecierzycy i ogórków kiszonych to genialny zamiennik serka śmietanowego czy masła na kanapce. Daje mnóstwo smaku i aromatu, a przy tym jest niesamowicie zdrowa.

Niektórzy lubią pasty rybne, awokado czy jajka. Wszystkie są pyszne i łatwe w przygotowaniu. W dzisiejszym przepisie znajdziesz sposób na wykorzystanie ciecierzyce ze słoika i ogórków kiszonych.

Ciecierzyca z puszki ma słodkawy smak, natomiast ogórki są kwaskowate i wyraziste. To ciekawe połączenie doprawiamy odrobiną musztardy i oliwy.
Sponsorowane
Czas całkowity 10 minuty
Czas przygotowywania 10 minuty
ogórków kiszonych
Sponsorowane

Sposób przygotowania

  • Ciecierzycę rozgnieć na papkę, ogórki kiszone zetrzyj na tarce o małych oczkach, a szczypiorek posiekaj drobno. Wrzuć wszystkie składniki do miski, dodaj musztardę, oliwę, sól i pieprz. Wymieszaj całość do połączenia.

Składniki

na 1 słoik

Wartości odżywcze Zobacz

Pasta do pieczywa z ogórków kiszonych
Na porcję przypada:
Kalorie
367.9
Tłuszcze
 
9.4
g
14
%
Węglowodany
 
55.3
g
18
%
Błonnik
 
15.5
g
65
%
Białka
 
18.1
g
36
%
* wskaźniki procentowe określają dzienną porcję makrosładników dla diety 2000 kcal.
Ocena:
(1 głos)
Sponsorowane

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

    Jeden komentarz