Spis treści
Twoja spiżarnia pęka w szwach od ogórków kiszonych, wypróbuj ten przepis. Pasta z ciecierzycy i ogórków kiszonych to genialny zamiennik serka śmietanowego czy masła na kanapce. Daje mnóstwo smaku i aromatu, a przy tym jest niesamowicie zdrowa.
Niektórzy lubią pasty rybne, awokado czy jajka. Wszystkie są pyszne i łatwe w przygotowaniu. W dzisiejszym przepisie znajdziesz sposób na wykorzystanie ciecierzyce ze słoika i ogórków kiszonych.
Pasta do pieczywa z ogórków kiszonych
Sposób przygotowania
- Ciecierzycę rozgnieć na papkę, ogórki kiszone zetrzyj na tarce o małych oczkach, a szczypiorek posiekaj drobno. Wrzuć wszystkie składniki do miski, dodaj musztardę, oliwę, sól i pieprz. Wymieszaj całość do połączenia.
Składniki
na 1 słoik
- 1 puszka ciecierzyca
- 2 szt ogórki kiszone
- 1 łyżka musztarda
- łyżeczka oliwa z oliwek (lub masła/oleju rzepakowego)
- 1 szczypta sól
- 1 szczypta pieprz
- 1 pęczek szczypiorek
2 komentarzy