w

Krem z kukurydzy

Ten przepis na krem z kukurydzy będzie idealny dla łasuchów, które uwielbiają słodkie dania. Mimo że kukurydza to warzywo po ugotowaniu staje się bardzo słodka. Ukochana zupa dzieci i dorosłych!

Do przygotowania kremu możesz użyć kukurydzy z puszki lub świeżej kukurydzy z kolby. Możesz przygotować domową kukurydzę ze słoika. Wypróbuj ten przepis!

Krem z kukurydzy

Zupę podajemy zaraz po ugotowaniu z dodatkiem kolendry i grzankami.
Sponsorowane
Czas całkowity 35 min.
Czas gotowania 35 min.
krem z kukurydzy
Sponsorowane

Sposób przygotowania

  • Kukurydzę z puszki dusimy na maśle przez 10 minut. Po tym czasie dolewamy bulion warzywny i podgrzewamy razem, aż bulion zacznie się gotować. Dodajemy pokrojone ziemniaki lub bataty i gotujemy zupę na wolnym ogniu przez 20-25 minut. W międzyczasie dorzucamy wszystkie przyprawy.
  • Po tym czasie blendujemy całość na krem i dodajemy śmietanę do zabielenia.

Składniki

na 6 porcji

Wartości odżywcze

Krem z kukurydzy
Na porcję przypada:
Kalorie
123.3
Tłuszcze
 
0.8
g
1
%
Węglowodany
 
26.4
g
9
%
Błonnik
 
2.6
g
11
%
Białka
 
3.2
g
6
%
* wskaźniki procentowe określają dzienną porcję makrosładników dla diety 2000 kcal.
Zobacz
Ocena:
(głosy: 2 )
Sponsorowane
Brak tagów przypisanych do tego postu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

      Autor: Ola Zając

      Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
      Napisz do Oli