w ,

Sernik na zimno. Pięć ciekawych propozycji z owocami

Sernik to ciasto znane na całym świecie. Spotkamy go w każdej kawiarni i choć będą miały różne wariacje smakowe, będzie je łączył główny składnik – aksamitny ser. W zimie jadamy ciasto z pieca, polane czekoladą lub solo, natomiast latem wybieramy te owocowe, z galaretką przygotowywane na zimno. Przedstawiamy zestawienie pięciu kolorowych serników na zimno!

#1 Truskawkowy sernik konfetti

wszystkiegoslodkiego.pl/Magda

Lekki truskawkowy sernik z kolorową posypką. Autorka wyjaśnia, że jego celem było zaskarbienie sobie uwagi dzieci i jak się domyślacie – udało się!

Przepis: Truskawkowy sernik konfetti

#2 Jagodowo – kokosowy sernik na zimno

wszystkiegoslodkiego.pl/Natalia

Delikatny sernik warstwowy o spodzie z prażonego kokosa. Jest ekspresowy w przygotowaniu, a smak jest nie do podrobienia, Kwaskowate jagodny przełamują słodycz i dodają świeżości, a kokos nadaje egzotycznej nuty.

Przepis: Jagodowo – kokosowy sernik na zimno

#3 Sernik zebra

wszystkiegoslodkiego.pl/Magda

Czy ciasto może się stać dziełem sztuki? Nie mamy co do tego wątpliwości, sernik Magdy zasługuje na takie miano. Ten sernik ma dwie duże zalety – jest przepyszny i wygląda niczym z najdroższej cukierni. Podejmiesz się wyzwania?

Przepis: Sernik zebra

#4 Mini serniczki owoce lasu z kruszonką z czarnego kakao

wszystkiegoslodkiego.pl/Magda

Jednoporcjowe deserki na zimno sprawdzą się dobrze na każdy rodzaj imprezy rodzinnej. Możemy użyć świeżych, jak i mrożonych owoców. Fioletowy kolor nadaje im świeżego wyglądu.

Przepis: Mini serniczki o smaku leśnych owoców

#5 Sernik z kiwi

beszamel.se.pl/Shutterstock

Soczyście zielona galaretka z kiwi to nie słodki sen, to rzeczywistość. Autor przepisu odnalazł sposób na stężenie galaretki z kiwi. Jak to zrobić? Sprawdź koniecznie ten przepis.

Przepis: Sernik z kiwi

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

      Autor: Ola Zając

      Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
      Napisz do Oli