w

Napoleonka bez pieczenia na słonych krakersach. Zachwycająca lekkość i kremowy smak

Ciasto bez pieczenia to niezwykle prosta sprawa, poradzą sobie nawet amatorzy. W takich deserach trzeba się bardzo postarać, by coś zepsuć. Napoleonka na krakersach to połączenie słodko-słone połączenie, które jest idealnie wyważone i nie sprawia, że zostajemy zasłodzeni po pierwszym kęsie.
Ciasta na herbatnikach lub krakersach mają to do siebie, że wspaniale się kroją i można je porcjować w dowolny sposób. To czyni je faworytami na rodzinnych imprezach, dodatkowo wystarczy, że znajdziesz 20 minut na przygotowanie deseru, reszta zrobi się sama!
Sponsorowane
Czas całkowity 5 godziny 20 minuty
Czas przygotowywania 20 minuty
5 godziny
Sponsorowane

Sposób przygotowania

  • Bierzemy blaszkę i wykładamy krakersami.
  • Do garnka wlewamy mleko, cukier, cukier wanilinowy oraz kostkę margaryny. Całość często mieszamy, by nic się nie przypaliło.
  • W drugiej misce mieszamy szklankę mleka, budynie, mąkę i żółtka. Masę wlewamy do gorącego mleka i mieszamy, ważne by nie było żadnych grudek. Gorący budyń wylewamy na herbatniki i przykrywamy górę drugą warstwą krakersów. Wstawiamy do lodówki i chłodzimy parę godzin.
Jeśli chcesz. możesz posypać ciasto cukrem pudrem.

Składniki

na 12 porcji

Wartości odżywcze Zobacz

Napoleonka bez pieczenia
Na porcję przypada:
Kalorie
510.8
Tłuszcze
 
25.4
g
39
%
Węglowodany
 
63
g
21
%
Błonnik
 
1.5
g
6
%
Białka
 
8.4
g
17
%
* wskaźniki procentowe określają dzienną porcję makrosładników dla diety 2000 kcal.
Sponsorowane

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

    Jeden komentarz