w

Dwa składniki, które podrasują zupę kalafiorową

Czasami warto nagiąć reguły i poeksperymentować w kuchni. Nie obiecujemy, że zawsze wszystko się uda, ale czasami ze zwykłego przypadku można wyczarować ciekawe danie, lub podrasować to co było "dobre" na "najlepsze".
Zupa kalafiorowa to idealny lekki obiad na upalny dzień. Z reguły jest to dość delikatna zupa, ale gdy dodamy dwa aromatyczne składniki, może przybrać całkiem nowego smaku.
Sponsorowane
Czas całkowity 1 godzina
Czas przygotowywania 20 minuty
Czas gotowania 40 minuty
Sponsorowane

Sposób przygotowania

  • Kalafior umyj i podziel na mniejsze różyczki. Warzywa pokrój w kostkę i wrzuć do gotującego się bulionu. Zmniejsz gaz i gotuj wszystko, aż warzywa będą miękkie. Dopraw solą i pieprzem, i dorzuć serek topiony. Na końcu odlej odrobinę bulionu i zahartuj śmietanę, a następnie dolej do zupy.
  • Gotową zupę posyp koperkiem i podawaj na ciepło.

Składniki

na 5 porcji

Wartości odżywcze Zobacz

Zupa kalafiorowa
Na porcję przypada:
Kalorie
245.1
Tłuszcze
 
2.1
g
3
%
Węglowodany
 
45.6
g
15
%
Błonnik
 
6.4
g
27
%
Białka
 
13.1
g
26
%
* wskaźniki procentowe określają dzienną porcję makrosładników dla diety 2000 kcal.
Sponsorowane

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.