w

Browni z fasoli. Nie poczujesz różnicy!

Ciężkie, wilgotne browni z fasoli. Będzie smakować jak to z twojej ulubionej kawiarni!

Ciasto z fasoli

Biszkopt czekoladowy z fasoli to fenomenalne ciasto, które nie wymaga użycia mąki. Biszkopt będzie wilgotny i ciężki, ale nie będzie znacząco odbiegał smakiem od tradycyjnego ciasta. Kolejne plusy przemawiające za wypiekiem to dość łatwe przygotowanie: nie trzeba go studzić w piekarniku, nie opadnie ani nie popęka.
Ciasto nie zawiera grama mąki, ale koniecznie musimy dodać bułki tartej, więc jeśli chcesz, by ciasto było bezglutenowe, poszukaj bułki tartej bez dodatku glutenu. Znajdziesz ją w większości sklepów z działem zdrowej żywności.
Sponsorowane
Czas całkowity 1 godz.
Czas przygotowywania 30 min.
Czas gotowania 30 min.
Sponsorowane

Sposób przygotowania

  • Ugotuj fasolę na miękko, obierz ze skórki i wrzuć do blendera. Dodaj orzechy oraz kakao i zmiel całość na gładką masę.
  • Oddziel białka od żółtek, a następnie utrzyj żółtka z cukrem pudrem. Dorzuć bułkę tartą i zamieszaj. Całość wymieszaj z rozblendowaną fasolą.
  • Z białek ubij sztywną pianę i wymieszaj z resztą masy. Zrób to delikatnie, by nie stracić puszystości piany. Masę wlej do tortownicy i wstaw do piekarnika nagrzanego do 170*C na 30 minut.

Składniki

na 12 porcji

Wartości odżywcze

Ciasto z fasoli
Na porcję przypada:
Kalorie
153.6
Tłuszcze
 
6.8
g
10
%
Węglowodany
 
19.5
g
7
%
Błonnik
 
1.1
g
5
%
Białka
 
5.3
g
11
%
* wskaźniki procentowe określają dzienną porcję makrosładników dla diety 2000 kcal.
Zobacz
Ocena:
(1 głos)
Sponsorowane

Polecamy przepis na ciasto czekoladowe z chilli. Jest piekielnie dobre!

Brak tagów przypisanych do tego postu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

      Autor: Ola Zając

      Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
      Napisz do Oli