Spis treści
Ciężkie, wilgotne browni z fasoli. Będzie smakować jak to z twojej ulubionej kawiarni!
Ciasto z fasoli
Sposób przygotowania
- Ugotuj fasolę na miękko, obierz ze skórki i wrzuć do blendera. Dodaj orzechy oraz kakao i zmiel całość na gładką masę.
- Oddziel białka od żółtek, a następnie utrzyj żółtka z cukrem pudrem. Dorzuć bułkę tartą i zamieszaj. Całość wymieszaj z rozblendowaną fasolą.
- Z białek ubij sztywną pianę i wymieszaj z resztą masy. Zrób to delikatnie, by nie stracić puszystości piany. Masę wlej do tortownicy i wstaw do piekarnika nagrzanego do 170*C na 30 minut.
Składniki
na porcji
- 200 g fasola (odmiana "Jaś")
- 200 g cukier puder
- 8 jajko
- 70 g orzechy włoskie
- 2,5 łyżka ciemne kakao
- 4 łyżki bułka tarta (zwykła lub bezglutenowa)
Wartości odżywcze
Polecamy przepis na ciasto czekoladowe z chilli. Jest piekielnie dobre!