w

Buraczki na ciepło z jabłkiem

Buraczki na ciepło to wspomniecie obiadu u babci w jesienny wieczór. Z dodatkiem jabłka i czerwonej cebulki będą fenomenalnie smakować i uzupełnią każde danie. Łap przepis i przetestuj go razem z nami!

Jesienią i zimą sięgamy po sałatki ze słoików, gdyż warzywa ze sklepu są o wiele mniej smaczne niż w sezonie. Takie buraki to bomba witaminowa, która dodatkowo rozgrzewa całe ciało. Dodaj do nich jabłko, a już nigdy nie zrobisz innych.

Genialny dodatek do obiadu dla całej rodziny! Jeśli chcesz mniej ostre buraczki, dodaj mniej czosnku.
Sponsorowane
Czas całkowity 30 minuty
Czas przygotowywania 20 minuty
Czas gotowania 10 minuty
buraczki na ciepło
Sponsorowane

Sposób przygotowania

  • Mamy dwie możliwości, możemy kupić gotowe buraczki ze słoika bez dodatków lub ugotować surowe buraki i zetrzeć je na tarce.
  • Jabłko ścieramy na tarce o drobnych oczkach, cebule i czosnek drobno siekamy. Na maśle zeszklij cebulkę, kiedy będzie gotowa, dorzuć czosnek i buraczki z jabłkiem. Buraki dopraw octem, solą, cukrem i pieprzem. Podsmażaj kilka minut i podawaj gorące.

Składniki

na 3 porcje

Wartości odżywcze Zobacz

Buraczki na ciepło
Na porcję przypada:
Kalorie
81.8
Tłuszcze
 
0.9
g
1
%
Węglowodany
 
17.5
g
6
%
Błonnik
 
4.2
g
18
%
Białka
 
2.2
g
4
%
* wskaźniki procentowe określają dzienną porcję makrosładników dla diety 2000 kcal.
Ocena:
(1 głos)
Sponsorowane

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *