w

Buraczki na ciepło z jabłkiem

Buraczki na ciepło to wspomniecie obiadu u babci w jesienny wieczór. Z dodatkiem jabłka i czerwonej cebulki będą fenomenalnie smakować i uzupełnią każde danie. Łap przepis i przetestuj go razem z nami!

Jesienią i zimą sięgamy po sałatki ze słoików, gdyż warzywa ze sklepu są o wiele mniej smaczne niż w sezonie. Takie buraki to bomba witaminowa, która dodatkowo rozgrzewa całe ciało. Dodaj do nich jabłko, a już nigdy nie zrobisz innych.

Buraczki na ciepło

Genialny dodatek do obiadu dla całej rodziny! Jeśli chcesz mniej ostre buraczki, dodaj mniej czosnku.
Czas całkowity 30 min.
Czas przygotowywania 20 min.
Czas gotowania 10 min.
buraczki na ciepło

Sposób przygotowania

  • Mamy dwie możliwości, możemy kupić gotowe buraczki ze słoika bez dodatków lub ugotować surowe buraki i zetrzeć je na tarce.
  • Jabłko ścieramy na tarce o drobnych oczkach, cebule i czosnek drobno siekamy. Na maśle zeszklij cebulkę, kiedy będzie gotowa, dorzuć czosnek i buraczki z jabłkiem. Buraki dopraw octem, solą, cukrem i pieprzem. Podsmażaj kilka minut i podawaj gorące.

Składniki

na 3 porcje

Zobacz
Ocena:
(1 głos)

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

        Autor: Ola Zając

        Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
        Napisz do Oli