w

Sałatka z fasolką szparagową, pomarańczą i serem feta

Sałatka z fasolką szparagową

Ta sałatka to pomysł na szybkie drugie śniadanie, które będzie dobrą przystawką przed obiadem. Łączy w sobie to co najzdrowsze: cytrusy, strączki, orzechy i wyborny ser. Jako sosu użyjemy klasycznej oliwy z oliwek. Ślinka leci na samą myśl!
Czas całkowity 15 min.
Czas przygotowywania 15 min.

Sposób przygotowania

  • Fasolkę obrać z ogonków i przekroić na pół. Wrzucić na wrzącą wodę i gotować do miękkości.
  • W tym czasie obrać pomarańczę i pokroić na małę kawałki. Orzechy lekko posiekać. Ser feta pokroić w kostkę.
  • Wszytskie składniki wrzucić do miski, dodać pieprz i skropić oliwą.
By fasolka zachowała ładny kolor, zaraz po gotowaniu wrzuć ja do lodowatej wody.

Składniki

na 1 porcja

Zobacz
Ocena:
(1 głos)

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

        Autor: Ola Zając

        Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
        Napisz do Oli