Spis treści
Sałatka z fasolką szparagową
Ta sałatka to pomysł na szybkie drugie śniadanie, które będzie dobrą przystawką przed obiadem. Łączy w sobie to co najzdrowsze: cytrusy, strączki, orzechy i wyborny ser. Jako sosu użyjemy klasycznej oliwy z oliwek. Ślinka leci na samą myśl!
Sponsorowane
Czas całkowity 15 min.
Czas przygotowywania 15 min.
Sponsorowane
Sposób przygotowania
- Fasolkę obrać z ogonków i przekroić na pół. Wrzucić na wrzącą wodę i gotować do miękkości.
- W tym czasie obrać pomarańczę i pokroić na małę kawałki. Orzechy lekko posiekać. Ser feta pokroić w kostkę.
- Wszytskie składniki wrzucić do miski, dodać pieprz i skropić oliwą.
By fasolka zachowała ładny kolor, zaraz po gotowaniu wrzuć ja do lodowatej wody.
Składniki
na porcja
- 200 g fasolka szparagowa
- 1 sztuka pomarańcza
- 1 garść orzechy włoskie
- 100 g ser feta
- 3 łyżka oliwa z oliwek
- 1 szczypta pieprz
Wartości odżywcze
Sałatka z fasolką szparagową
Na porcję przypada:
Kalorie
956.3
Tłuszcze
83.7
g
129
%
Węglowodany
37.5
g
13
%
Błonnik
10.6
g
44
%
Białka
23.7
g
47
%
* wskaźniki procentowe określają dzienną porcję makrosładników dla diety 2000 kcal.
Sponsorowane