w

Sałatka z fasolką szparagową, pomarańczą i serem feta

Sałatka z fasolką szparagową

Ta sałatka to pomysł na szybkie drugie śniadanie, które będzie dobrą przystawką przed obiadem. Łączy w sobie to co najzdrowsze: cytrusy, strączki, orzechy i wyborny ser. Jako sosu użyjemy klasycznej oliwy z oliwek. Ślinka leci na samą myśl!
Sponsorowane
Czas całkowity 15 min.
Czas przygotowywania 15 min.
Sponsorowane

Sposób przygotowania

  • Fasolkę obrać z ogonków i przekroić na pół. Wrzucić na wrzącą wodę i gotować do miękkości.
  • W tym czasie obrać pomarańczę i pokroić na małę kawałki. Orzechy lekko posiekać. Ser feta pokroić w kostkę.
  • Wszytskie składniki wrzucić do miski, dodać pieprz i skropić oliwą.
By fasolka zachowała ładny kolor, zaraz po gotowaniu wrzuć ja do lodowatej wody.

Składniki

na 1 porcja

Wartości odżywcze

Sałatka z fasolką szparagową
Na porcję przypada:
Kalorie
956.3
Tłuszcze
 
83.7
g
129
%
Węglowodany
 
37.5
g
13
%
Błonnik
 
10.6
g
44
%
Białka
 
23.7
g
47
%
* wskaźniki procentowe określają dzienną porcję makrosładników dla diety 2000 kcal.
Zobacz
Ocena:
(1 głos)
Sponsorowane
Brak tagów przypisanych do tego postu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

      Autor: Ola Zając

      Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
      Napisz do Oli