w

Sałatka z fasolką szparagową, pomarańczą i serem feta

Ta sałatka to pomysł na szybkie drugie śniadanie, które będzie dobrą przystawką przed obiadem. Łączy w sobie to co najzdrowsze: cytrusy, strączki, orzechy i wyborny ser. Jako sosu użyjemy klasycznej oliwy z oliwek. Ślinka leci na samą myśl!
Sponsorowane
Czas całkowity 15 minuty
Czas przygotowywania 15 minuty
Sponsorowane

Sposób przygotowania

  • Fasolkę obrać z ogonków i przekroić na pół. Wrzucić na wrzącą wodę i gotować do miękkości.
  • W tym czasie obrać pomarańczę i pokroić na małę kawałki. Orzechy lekko posiekać. Ser feta pokroić w kostkę.
  • Wszytskie składniki wrzucić do miski, dodać pieprz i skropić oliwą.
By fasolka zachowała ładny kolor, zaraz po gotowaniu wrzuć ja do lodowatej wody.

Składniki

na 1 porcja

Wartości odżywcze Zobacz

Sałatka z fasolką szparagową
Na porcję przypada:
Kalorie
956.3
Tłuszcze
 
83.7
g
129
%
Węglowodany
 
37.5
g
13
%
Błonnik
 
10.6
g
44
%
Białka
 
23.7
g
47
%
* wskaźniki procentowe określają dzienną porcję makrosładników dla diety 2000 kcal.
Sponsorowane

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.