w

Zupa krem z cukinii. Idealna na lato

Sezon na cukinie kwitnie! Możemy ją własnoręcznie wyhodować lub kupić w okazyjnej cenie. Wypróbuj ten prosty przepis na krem z cukinii, który będzie doskonałym lekkim obiadem.
Cukinia to bardzo plastyczne warzywo, które można przygotować zarówno w wersji delikatnej z odrobiną przypraw, jak i na ostro z papryczką chilli. Od Ciebie zależy jaką drogę przygotowania obierzesz.
Sponsorowane
Czas całkowity 50 minuty
Czas przygotowywania 20 minuty
Czas gotowania 30 minuty
Sponsorowane

Sposób przygotowania

  • Warzywa umyj i pokrój na mniejsze kawałki. Czosnek i cebulę drobno posiekaj.
  • Wszystko wrzuć do garnka i zalej bulionem. Gotuj, aż warzywa będą miękkie. Dopraw solą i pieprzem jeśli uważasz, że bulion jest zbyt mało aromatyczny.
  • Zupę zblenduj na gładko i podawaj z łyżką śmietany i grzankami.

Składniki

na 4 porcje

Wartości odżywcze Zobacz

Zupa z cukinii
Na porcję przypada:
Kalorie
53.8
Tłuszcze
 
0.4
g
1
%
Węglowodany
 
12
g
4
%
Błonnik
 
2.3
g
10
%
Białka
 
1.8
g
4
%
* wskaźniki procentowe określają dzienną porcję makrosładników dla diety 2000 kcal.
Sponsorowane

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.