w

Zupa krem z cukinii. Idealna na lato

Zupa z cukinii

Sezon na cukinie kwitnie! Możemy ją własnoręcznie wyhodować lub kupić w okazyjnej cenie. Wypróbuj ten prosty przepis na krem z cukinii, który będzie doskonałym lekkim obiadem.
Cukinia to bardzo plastyczne warzywo, które można przygotować zarówno w wersji delikatnej z odrobiną przypraw, jak i na ostro z papryczką chilli. Od Ciebie zależy jaką drogę przygotowania obierzesz.
Sponsorowane
Czas całkowity 50 min.
Czas przygotowywania 20 min.
Czas gotowania 30 min.
Sponsorowane

Sposób przygotowania

  • Warzywa umyj i pokrój na mniejsze kawałki. Czosnek i cebulę drobno posiekaj.
  • Wszystko wrzuć do garnka i zalej bulionem. Gotuj, aż warzywa będą miękkie. Dopraw solą i pieprzem jeśli uważasz, że bulion jest zbyt mało aromatyczny.
  • Zupę zblenduj na gładko i podawaj z łyżką śmietany i grzankami.

Składniki

na 4 porcje

Wartości odżywcze

Zupa z cukinii
Na porcję przypada:
Kalorie
53.8
Tłuszcze
 
0.4
g
1
%
Węglowodany
 
12
g
4
%
Błonnik
 
2.3
g
10
%
Białka
 
1.8
g
4
%
* wskaźniki procentowe określają dzienną porcję makrosładników dla diety 2000 kcal.
Zobacz
Ocena:
(1 głos)
Sponsorowane
Brak tagów przypisanych do tego postu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

    Jeden komentarz

      Autor: Ola Zając

      Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
      Napisz do Oli