Spis treści
Zupa z cukinii
Sezon na cukinie kwitnie! Możemy ją własnoręcznie wyhodować lub kupić w okazyjnej cenie. Wypróbuj ten prosty przepis na krem z cukinii, który będzie doskonałym lekkim obiadem.Cukinia to bardzo plastyczne warzywo, które można przygotować zarówno w wersji delikatnej z odrobiną przypraw, jak i na ostro z papryczką chilli. Od Ciebie zależy jaką drogę przygotowania obierzesz.
Sponsorowane
Czas całkowity 50 min.
Czas przygotowywania 20 min.
Czas gotowania 30 min.
Sponsorowane
Sposób przygotowania
- Warzywa umyj i pokrój na mniejsze kawałki. Czosnek i cebulę drobno posiekaj.
- Wszystko wrzuć do garnka i zalej bulionem. Gotuj, aż warzywa będą miękkie. Dopraw solą i pieprzem jeśli uważasz, że bulion jest zbyt mało aromatyczny.
- Zupę zblenduj na gładko i podawaj z łyżką śmietany i grzankami.
Składniki
na porcje
Wartości odżywcze
Zupa z cukinii
Na porcję przypada:
Kalorie
53.8
Tłuszcze
0.4
g
1
%
Węglowodany
12
g
4
%
Błonnik
2.3
g
10
%
Białka
1.8
g
4
%
* wskaźniki procentowe określają dzienną porcję makrosładników dla diety 2000 kcal.
Sponsorowane
Jeden komentarz