w

Soczyście zielony chłodnik z awokado i bazylią

Chłodnik z awokado i bazylii

Zgadzacie się ze stwierdzeniem, że w dużej mierze jemy oczami? Podpisujemy się pod tym bez dwóch zdań. Piękne dania sprawiają, że ochotę na jedzenie rośnie z podwojoną siłą.
Dzisiejszy przepis na chłodnik kryje w sobie połączenie kremowego awokado i aromatycznej bazylii. Oprócz genialnego smaku, mamy również kwestie wyglądu dania, a w tym przypadku zupa ma cudowny, intensywny zielony kolor.
Czas całkowity 55 min.
Czas przygotowywania 25 min.
30 min.

Sposób przygotowania

  • Do blendera wrzucamy pokrojone awokado, listki bazylii oraz czosnek. Mielimy na gładką masę. Dolewamy sok z cytryny oraz jogurt. Blendujemy do połączenia całości. Doprawiamy solą oraz pieprzem.
  • Wstawiamy zupę do lodówki na 30 minut. Podajemy w głębokich talerzach z dowolnymi dodatkami. My proponujemy kulki mozzarelli, chilly oraz pokrojone pomidorki koktajlowe.

Składniki

na 2 porcje

Zobacz
Ocena:
(1 głos)

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

        Autor: Ola Zając

        Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
        Napisz do Oli