w

Soczyście zielony chłodnik z awokado i bazylią

Chłodnik z awokado i bazylii

Zgadzacie się ze stwierdzeniem, że w dużej mierze jemy oczami? Podpisujemy się pod tym bez dwóch zdań. Piękne dania sprawiają, że ochotę na jedzenie rośnie z podwojoną siłą.
Dzisiejszy przepis na chłodnik kryje w sobie połączenie kremowego awokado i aromatycznej bazylii. Oprócz genialnego smaku, mamy również kwestie wyglądu dania, a w tym przypadku zupa ma cudowny, intensywny zielony kolor.
Sponsorowane
Czas całkowity 55 min.
Czas przygotowywania 25 min.
30 min.
Sponsorowane

Sposób przygotowania

  • Do blendera wrzucamy pokrojone awokado, listki bazylii oraz czosnek. Mielimy na gładką masę. Dolewamy sok z cytryny oraz jogurt. Blendujemy do połączenia całości. Doprawiamy solą oraz pieprzem.
  • Wstawiamy zupę do lodówki na 30 minut. Podajemy w głębokich talerzach z dowolnymi dodatkami. My proponujemy kulki mozzarelli, chilly oraz pokrojone pomidorki koktajlowe.

Składniki

na 2 porcje

Wartości odżywcze

Chłodnik z awokado i bazylii
Na porcję przypada:
Kalorie
298.5
Tłuszcze
 
21.4
g
33
%
Węglowodany
 
22.9
g
8
%
Błonnik
 
8.2
g
34
%
Białka
 
9.5
g
19
%
* wskaźniki procentowe określają dzienną porcję makrosładników dla diety 2000 kcal.
Zobacz
Ocena:
(1 głos)
Sponsorowane
Brak tagów przypisanych do tego postu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

      Autor: Ola Zając

      Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
      Napisz do Oli