Spis treści
Sezon grillowy kwitnie, jest to świetna okazja do odwiedzin i spędzania czasu na świeżym powietrzu. Jeżeli przyszła twoja kolej na zaplanowanie wieczoru ze znajomymi, mamy ciekawą propozycję przekąsek na wieczór!
Naszym ostatnim odkryciem zostały kiszone ogórki w panierce. Jeśli ich nie znasz, koniecznie sprawdź przepis!
Smażone ogórki w panierce
Sposób przygotowania
- Ogórki należy pokroić w grube plasterki.
- W osobnym naczyniu połącz bułkę tartą, sól, pieprz, granulowany czosnek, słodką paprykę.
- W kolejnej misce roztrzep jajko z mlekiem.
- Ogórki maczaj w jajku i panieruj w bułce z przyprawami.
- Rozgrzej patelnię z dużą warstwą oleju (lub frytkownice) i smaż ogórki aż nie staną się złote.
- Podawaj z ulubionym sosem.
Składniki
na porcji
- 5 kiszone ogórki
- 100 g bułka tarta
- 1 jajko
- 0,5 szklanka mleko
- 100 ml olej
- 0,5 łyżeczka sól
- 0,5 łyżeczka pieprz
- 1 łyżeczka papryka słodka mielona
- 1 łyżeczka granulowany czosnek
Więcej ciepłych przekąsek
Szparagi w cieście francuskim. 3 składniki i 10 minut pracy
Puszyste racuchy z jabłkiem. Przekąska naszego dzieciństwa
Ziemniaczano – serowe paluszki. Genialna przekąska
Pomysł na faszerowane ziemniaki z grilla. Genialna przekąska za niewielkie pieniądze
Paszteciki z ciasta francuskiego. Genialne do barszczu czerwonego
Pierożki z chleba tostowego na słodko. Przekąska dla łasuchów
Brokuł w serowej panierce. Słona przekąska na wieczór
Szparagi w chrupiącej panierce. Mogą zastąpić frytki na talerzu
Przekąska z parówką na patyku. Jak zrobić corn dogi?
Zobacz więcej