w , ,

Smażone ogórki w chrupiącej panierce. Idealna przekąska na imprezę, która zaskoczy gości!

Sezon grillowy kwitnie, jest to świetna okazja do odwiedzin i spędzania czasu na świeżym powietrzu. Jeżeli przyszła twoja kolej na zaplanowanie wieczoru ze znajomymi, mamy ciekawą propozycję przekąsek na wieczór!

Naszym ostatnim odkryciem zostały kiszone ogórki w panierce. Jeśli ich nie znasz, koniecznie sprawdź przepis!

Smażone ogórki w panierce

Ogórki kiszone w panierce to połączenie twoich dwóch ulubionych smaków – kiszonki i panierki! Możesz je podawać zarówno na zimno, jak i na ciepło. Przepis jest banalnie prosty, za to smak zaskakuje nawet najbardziej wymagających.
Sponsorowane
Czas całkowity 20 min.
Czas przygotowywania 10 min.
Czas gotowania 10 min.
Sponsorowane

Sposób przygotowania

  • Ogórki należy pokroić w grube plasterki.
  • W osobnym naczyniu połącz bułkę tartą, sól, pieprz, granulowany czosnek, słodką paprykę.
  • W kolejnej misce roztrzep jajko z mlekiem.
  • Ogórki maczaj w jajku i panieruj w bułce z przyprawami.
  • Rozgrzej patelnię z dużą warstwą oleju (lub frytkownice) i smaż ogórki aż nie staną się złote.
  • Podawaj z ulubionym sosem.

Składniki

na 5 porcji

Wartości odżywcze

Smażone ogórki w panierce
Na porcję przypada:
Kalorie
276.2
Tłuszcze
 
21.6
g
33
%
Węglowodany
 
16.3
g
5
%
Błonnik
 
1
g
4
%
Białka
 
4.7
g
9
%
* wskaźniki procentowe określają dzienną porcję makrosładników dla diety 2000 kcal.
Zobacz
Ocena:
Brak ocen
Sponsorowane

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

      Autor: Ola Zając

      Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
      Napisz do Oli