w

Sałatka z ogórków, która śmiało może zastąpić popularną mizerię

Sałatka z świeżych ogórków

Sezon na ogórki kwitnie w pełni, mamy ich pod dostatkiem więc śmiało można z nimi eksperymentować. Znudziła Ci się klasyczna mizeria z śmietaną? Może wypróbujsz cos nowego z dodatkiem octu ryżowego i imbiru? Schłodzona będzie stanowić idealne orzeźwienie w upalny dzień.
[the_ad_placement id=”content_recipe_1″]
Czas całkowity 1 godz.
Czas przygotowywania 1 godz.
[the_ad_placement id=”content_recipe_2″]

Sposób przygotowania

  • Pokrój ogórki ze skórką w plasterki i oprusz solą. Odstaw na godzinę by puściły sok.
  • Imbir zetrzyj na drobnych oczkach tarki, dodaj do odciśniętych ogórków. Dolej olej sezamowy, ocet ryżowy i przeciśnięty przez praskę czosnek. Odstaw salatkę na kwadrans by wszystkie smaki się dopełniły.
Ogórki możesz posypać czarnym sezamem lub czarnuszką.

Składniki

na 2 porcje

Wartości odżywcze

Sałatka z świeżych ogórków
Na porcję przypada:
Kalorie
121.1
Tłuszcze
 
2.7
g
4
%
Węglowodany
 
24.9
g
8
%
Błonnik
 
3.1
g
13
%
Białka
 
4.1
g
8
%
* wskaźniki procentowe określają dzienną porcję makrosładników dla diety 2000 kcal.
Zobacz
Ocena:
(1 głos)
[the_ad_placement id=”content_recipe_3″]

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

      Autor: Ola Zając

      Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
      Napisz do Oli