w

Sałatka z komosą ryżową i awokado

Sałatka z komosą ryżową.

Orzeźwiająca sałatka z komosą ryżową, która nada się na lekki lunch do pracy, a samo przygotowanie zajmie Ci 10 minut! Jeśli sama sałatka to za mało, dodaj do niej grilowanego kurczaka, łososia lub krewetki.
Sponsorowane
Czas całkowity 15 min.
Czas przygotowywania 15 min.
Sponsorowane

Sposób przygotowania

  • Komosę ugotuj według zaleceń producenta.
  • Pomidorki pokrój na pół, cebulę posiekaj w piórka, a awokado w kostkę. Dodaj umytą rukolę oraz szklankę komosy ryżowej. Do szklanki wlej olej, sok z cytryny i poszatkowaną miętę, sól oraz pieprz. Wymieszaj i zalej sałatkę sosem.

Składniki

na 4 porcje

Wartości odżywcze

Sałatka z komosą ryżową.
Na porcję przypada:
Kalorie
321.2
Tłuszcze
 
11.9
g
18
%
Węglowodany
 
45.6
g
15
%
Błonnik
 
8.4
g
35
%
Białka
 
10.1
g
20
%
* wskaźniki procentowe określają dzienną porcję makrosładników dla diety 2000 kcal.
Zobacz
Ocena:
(1 głos)
Sponsorowane
Brak tagów przypisanych do tego postu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

    Jeden komentarz

      Autor: Ola Zając

      Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
      Napisz do Oli