w

Sałatka z komosą ryżową i awokado

Sałatka z komosą ryżową.

Orzeźwiająca sałatka z komosą ryżową, która nada się na lekki lunch do pracy, a samo przygotowanie zajmie Ci 10 minut! Jeśli sama sałatka to za mało, dodaj do niej grilowanego kurczaka, łososia lub krewetki.
Czas całkowity 15 min.
Czas przygotowywania 15 min.

Sposób przygotowania

  • Komosę ugotuj według zaleceń producenta.
  • Pomidorki pokrój na pół, cebulę posiekaj w piórka, a awokado w kostkę. Dodaj umytą rukolę oraz szklankę komosy ryżowej. Do szklanki wlej olej, sok z cytryny i poszatkowaną miętę, sól oraz pieprz. Wymieszaj i zalej sałatkę sosem.

Składniki

na 4 porcje

Zobacz
Ocena:
(1 głos)

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

      Jeden komentarz

        Autor: Ola Zając

        Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
        Napisz do Oli