w ,

Pikantna surówka z pora. Podkręci smak każdego dania

Surówka z selera

Potrzebujesz przepis na łatwą surówkę do obiadu, a tym samym oczekujesz, by była aromatyczna i lekko pikantna. Mamy doskonałą propozycję! Wystarczy zaledwie kilka warzyw, by wyczarować surówkę, która pasuje zarówno do dań wegetariańskich, jak i tych z mięsem.
Przygotujesz ją w zaledwie kilka minut, głównymi składnikami będzie por i seler, ale nie obejdzie się również bez jabłka, szczypiorku i marchewki. Całość uzupełnia sos na bazie jogurtu i majonezu.
Kiedy będziesz robić surówkę, dodaj sok z cytryny, który zapobiegnie ciemnieniu jabłka, a to będzie miało korzystny wpływ na wygląd surówki.
[the_ad_placement id=”content_recipe_1″]
Czas całkowity 10 min.
Czas przygotowywania 10 min.
[the_ad_placement id=”content_recipe_2″]

Sposób przygotowania

  • Pora i szczypiorek posiekaj drobno, resztę warzyw i jabłko zetrzyj na tarce. Wszystko przełóż do miski i skrop cytryną. Dodaj jogurt, majonez, sól i pieprz. Całość zamieszaj.

Składniki

na 4 porcje

Zobacz
Ocena:
(głosy: 2 )
[the_ad_placement id=”content_recipe_3″]

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

    3 komentarzy

      Autor: Ola Zając

      Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
      Napisz do Oli