w ,

Pikantna surówka z pora. Podkręci smak każdego dania

Surówka z selera

Potrzebujesz przepis na łatwą surówkę do obiadu, a tym samym oczekujesz, by była aromatyczna i lekko pikantna. Mamy doskonałą propozycję! Wystarczy zaledwie kilka warzyw, by wyczarować surówkę, która pasuje zarówno do dań wegetariańskich, jak i tych z mięsem.
Przygotujesz ją w zaledwie kilka minut, głównymi składnikami będzie por i seler, ale nie obejdzie się również bez jabłka, szczypiorku i marchewki. Całość uzupełnia sos na bazie jogurtu i majonezu.
Kiedy będziesz robić surówkę, dodaj sok z cytryny, który zapobiegnie ciemnieniu jabłka, a to będzie miało korzystny wpływ na wygląd surówki.
Sponsorowane
Czas całkowity 10 min.
Czas przygotowywania 10 min.
Sponsorowane

Sposób przygotowania

  • Pora i szczypiorek posiekaj drobno, resztę warzyw i jabłko zetrzyj na tarce. Wszystko przełóż do miski i skrop cytryną. Dodaj jogurt, majonez, sól i pieprz. Całość zamieszaj.

Składniki

na 4 porcje

Wartości odżywcze

Surówka z selera
Na porcję przypada:
Kalorie
84.8
Tłuszcze
 
5.7
g
9
%
Węglowodany
 
8.5
g
3
%
Błonnik
 
1.5
g
6
%
Białka
 
0.7
g
1
%
* wskaźniki procentowe określają dzienną porcję makrosładników dla diety 2000 kcal.
Zobacz
Ocena:
(głosy: 2 )
Sponsorowane
Brak tagów przypisanych do tego postu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

    3 komentarzy

      Autor: Ola Zając

      Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
      Napisz do Oli