w

Obłędne lody bananowe z 3 składników. Nie potrzebują dodatkowego cukru

Lody bananowe

Banan to bardzo wygodny owoc, gdyż działa jak naturalny słodzik. Zasada jest prosta – czym bardziej ciemny banan, tym jest bardziej dojrzały i słodki. Domowe lody bananowe to szansa na wykorzystanie owoców, które lada dzień będą nie jadalne. Nie będziesz potrzebować specjalistycznego sprzętu, wystarczy blender lub w bardziej studenckiej wersji – widelec.
Dzisiejsze połączenie będzie się nawzajem dopełniać, gdyż kawa nada goryczki, a banan słodkości. W połączeniu ze śmietanką stworzą duet idealny!
Sponsorowane
Czas całkowity 1 godz. 15 min.
Czas przygotowywania 15 min.
1 godz.
Sponsorowane

Sposób przygotowania

  • Zaparz kawę i pozostaw do ostudzenia. Śmietankę delikatnie ubij, nie musi być sztywna.
  • Banany zblenduj lub rozgnieć widelcem. Dodaj kawę i wymieszaj na jednolitą papkę. Dodaj śmietankę połącz całość drewnianą łyżką.
  • Masę wlej do plastikowego pojemnika i włóż do zamrażalnika. Pilnuj konsystencji, lody powinny być lekko zmrożone.

Składniki

na 2 porcje

Wartości odżywcze

Lody bananowe
Na porcję przypada:
Kalorie
381.3
Tłuszcze
 
18.9
g
29
%
Węglowodany
 
55.2
g
18
%
Błonnik
 
6.1
g
25
%
Białka
 
4
g
8
%
* wskaźniki procentowe określają dzienną porcję makrosładników dla diety 2000 kcal.
Zobacz
Ocena:
(1 głos)
Sponsorowane

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

      Autor: Ola Zając

      Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
      Napisz do Oli