w

Mini serniczki na zimno. Deser na upalne dni

Mini serniki

Sernik to ulubiony deser polaków! Statystycznie jemy go najwięcej w zimie, gdy za oknem panuje mróz, a ciężki ser rozgrzewa nas od środka. Latem stawiamy na chłodzone ciasta bez konieczności pieczenia. W tym przepisie autor postanowił przygotować małe jedno porcjowe serniczki, idealne na przyjazd gości. Sprawdź jak je przygotować!
Czas całkowity 20 min.
Czas przygotowywania 20 min.

Sposób przygotowania

  • Ciasteczka zmiel w blenderze. Masło roztop w garnku i dodaj ciasteczka. Masa powinna przypominać mokry piasek.
  • Wypełnij foremkę ciasteczkowym nadzieniem i lekko ugnieć, a następnie odstaw do lodówki.
  • Serek wrzucamy do miski, dodajemy cukier, cukier wanilinowy. Całość zmiksuj na gładką masę.
  • Wyjmij foremki z lodówki, dodaj masę serową i wstaw do lodówki. Górę posyp ulubionymi owocami, my proponujemy borówki.

Składniki

na 8 sztuk

Zobacz
Ocena:
(1 głos)

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

        Autor: Ola Zając

        Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
        Napisz do Oli