w

Mini serniczki na zimno. Deser na upalne dni

Sernik to ulubiony deser polaków! Statystycznie jemy go najwięcej w zimie, gdy za oknem panuje mróz, a ciężki ser rozgrzewa nas od środka. Latem stawiamy na chłodzone ciasta bez konieczności pieczenia. W tym przepisie autor postanowił przygotować małe jedno porcjowe serniczki, idealne na przyjazd gości. Sprawdź jak je przygotować!
Sponsorowane
Czas całkowity 20 minuty
Czas przygotowywania 20 minuty
Sponsorowane

Sposób przygotowania

  • Ciasteczka zmiel w blenderze. Masło roztop w garnku i dodaj ciasteczka. Masa powinna przypominać mokry piasek.
  • Wypełnij foremkę ciasteczkowym nadzieniem i lekko ugnieć, a następnie odstaw do lodówki.
  • Serek wrzucamy do miski, dodajemy cukier, cukier wanilinowy. Całość zmiksuj na gładką masę.
  • Wyjmij foremki z lodówki, dodaj masę serową i wstaw do lodówki. Górę posyp ulubionymi owocami, my proponujemy borówki.

Składniki

na 8 sztuk

Wartości odżywcze Zobacz

Mini serniki
Na porcję przypada:
Kalorie
372.4
Tłuszcze
 
29
g
45
%
Węglowodany
 
25.2
g
8
%
Błonnik
 
0.1
g
0
%
Białka
 
4.4
g
9
%
* wskaźniki procentowe określają dzienną porcję makrosładników dla diety 2000 kcal.
Sponsorowane

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.