w

Meksykańskie hot dogi w tortilli

Kojarzycie te przepisy, gdzie tak naprawdę każdy składnik jest z innej parafii, a cały proces przypomina bardziej opróżnianie lodówki niż gotowanie? Dziś stworzymy coś podobnego! Po sprawdzeniu swojej lodówki widzisz parówki i kawałek sera żółtego, co jest dobrą podstawą do hot dogów, ale w dalszym ciągu brakuje ci pieczywa. W tym momencie dobrze jest sprawdzić swoje szafki za poszukiwaniem placków tortilli, bo dziś królują właśnie one!

Hot dog w tortilli

Parówki w tortilli mogą być zarówno przekąską, jak i pełnym posiłkiem. Są ekspresowe w przygotowaniu, najlepiej smakują na ciepło, kiedy ser jest jeszcze ciągnący.
Czas całkowity 15 min.
Czas przygotowywania 10 min.
Czas gotowania 5 min.

Sposób przygotowania

  • Rozłóż placki tortilli, posyp je mozzarellą. Dodaj parówkę, czerwoną cebulę, fasolę, pomidora i paprykę. Dopraw solą i pieprzem, a następnie zwiń w rulon.
  • Ułóż tortille na blaszce do pieczenia i piecz przez 5 minut w 180*C.

Składniki

na 4 porcji

Zobacz
Ocena:
(1 głos)

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

      4 komentarzy

        Autor: Ola Zając

        Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
        Napisz do Oli