w

Lody z piwa. Przepis wywołał niemałe oburzenie

Podczas upałów lubimy popijać zimne piwo i jeść lody. Taki zestaw to mało zdrowa, ale kusząca propozycja na wieczór. Co gdyby połączyć te dwie propozycje w jedno? Brzmi dość odważnie! Zdania są podzielone, jedni zachwalają, inni wręcz przeciwnie. Pomysł na ten specyfik dodała aplikacja Too good to go, która ma na celu edukować o tym jak nie marnować jedzenia.
"Została Wam resztka piwa i żal wylewać? Otrzyjcie łzy, bo przychodzimy na ratunek idealny na letnie upały!" – czytamy na instagramowym profilu Too Good To Go.
Sponsorowane
Czas całkowity 10 minuty
Czas przygotowywania 10 minuty
Sponsorowane

Sposób przygotowania

  • Wszystkie składniki należy przelać do rondelka i gotować na małym ogniu aż całość się wymiesza.
  • Płyn odstawiamy do przestygnięcia. Kiedy jest chłodny, przelewamy do foremek na lody i wstawić do zamrażarki.
  • Aby lody miały dobrą konsystencję warto je zblendować gdy będę lekko zmrożone i ponownie napełnić foremki.

Składniki

na 4 porcje

Wartości odżywcze Zobacz

Piwne lody
Na porcję przypada:
Kalorie
316.6
Tłuszcze
 
26.3
g
40
%
Węglowodany
 
15.6
g
5
%
Białka
 
4
g
8
%
* wskaźniki procentowe określają dzienną porcję makrosładników dla diety 2000 kcal.
Sponsorowane

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.