w

Królowa jesiennych zup – krem z dyni!

Na samą myśl o tej zupie cieknie mi ślinka! Główną zaletą jest to, że można jej nadać dowolnego charakteru, od tego łagodnego dla dzieci po pikantny krem dla tych, co kochają mnóstwo przypraw. Zupa ma piękny, żywy kolor i mnóstwo witamin pochodzących z warzyw.
Jeśli jeszcze jej nie robiłeś, najwyższa pora to zmienić. Gwarantuje że będzie to miłość od pierwszej łyżki!
Sponsorowane
Czas całkowity 35 minuty
Czas przygotowywania 10 minuty
Czas gotowania 25 minuty
Sponsorowane

Sposób przygotowania

  • Dynię i ziemniaki należy obrać ze skórki, usunąć nasiona i pokroić w kostkę.
  • Pokrój cebulę w kostkę i podsmaż na odrobinie oleju. Dodaj pokrojony czosnek i również lekko podsmaż. Dorzuć ziemniaki oraz dynię, przypraw kurkumą oraz solą a na końcu wsypać starty imbir. Smaż około 5 minut cały czas mieszając.
  • Wlej bulion i zagotuj całość, zmniejsz ogień i pozostaw garnek na gazie przez 10 minut.
  • Po czasie dodać pomidory z puszki, gotować kolejne 5 minut. Wyłącz gaz i zblenduj całość z dodatkiem mleka.

Składniki

na 4 porcje

Wartości odżywcze Zobacz

Zupa krem z dyni
Na porcję przypada:
Kalorie
193.5
Tłuszcze
 
1.6
g
2
%
Węglowodany
 
44
g
15
%
Błonnik
 
6.8
g
28
%
Białka
 
5.7
g
11
%
* wskaźniki procentowe określają dzienną porcję makrosładników dla diety 2000 kcal.
Sponsorowane

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

    Jeden komentarz