w ,

Królowa jesiennych zup – krem z dyni!

Zupa krem z dyni

Na samą myśl o tej zupie cieknie mi ślinka! Główną zaletą jest to, że można jej nadać dowolnego charakteru, od tego łagodnego dla dzieci po pikantny krem dla tych, co kochają mnóstwo przypraw. Zupa ma piękny, żywy kolor i mnóstwo witamin pochodzących z warzyw.
Jeśli jeszcze jej nie robiłeś, najwyższa pora to zmienić. Gwarantuje że będzie to miłość od pierwszej łyżki!
Sponsorowane
Czas całkowity 35 min.
Czas przygotowywania 10 min.
Czas gotowania 25 min.
Sponsorowane

Sposób przygotowania

  • Dynię i ziemniaki należy obrać ze skórki, usunąć nasiona i pokroić w kostkę.
  • Pokrój cebulę w kostkę i podsmaż na odrobinie oleju. Dodaj pokrojony czosnek i również lekko podsmaż. Dorzuć ziemniaki oraz dynię, przypraw kurkumą oraz solą a na końcu wsypać starty imbir. Smaż około 5 minut cały czas mieszając.
  • Wlej bulion i zagotuj całość, zmniejsz ogień i pozostaw garnek na gazie przez 10 minut.
  • Po czasie dodać pomidory z puszki, gotować kolejne 5 minut. Wyłącz gaz i zblenduj całość z dodatkiem mleka.

Składniki

na 4 porcje

Wartości odżywcze

Zupa krem z dyni
Na porcję przypada:
Kalorie
193.5
Tłuszcze
 
1.6
g
2
%
Węglowodany
 
44
g
15
%
Błonnik
 
6.8
g
28
%
Białka
 
5.7
g
11
%
* wskaźniki procentowe określają dzienną porcję makrosładników dla diety 2000 kcal.
Zobacz
Ocena:
(1 głos)
Sponsorowane
Brak tagów przypisanych do tego postu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

    Jeden komentarz

      Autor: Ola Zając

      Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
      Napisz do Oli