w

Koniec z nudnymi kanapkami! Pasta z suszonych pomidorów przybywa na ratunek

Kanapki to najszybszy pomysł na zabicie małego głoda. Jadamy je tak często, że zaczynają nam się nudzić. W takiej sytuacji dobrze zamienić składniki i poeksperymentować w kuchni. Jesteśmy pewni, że twoje kanapki mają w sobie pomidory, nic dziwnego, gdyż sami je uwielbiamy! Może skusisz się na pastę z suszonych pomidorów? Sprawdź jak ją przygotować!

Pasta z suszoych pomidorów

Suszone pomidory mają znacznie więcej smaku niż te świeże. Stanowią dobry dodatek do sałatek, marynaty czy po prostu pasty kanapkowej. W tym przepisie połączymy słodycz suszonych śliwek i aromatyczne suszone pomidory.
Sponsorowane
Czas całkowity 15 min.
Czas przygotowywania 15 min.
Sponsorowane

Sposób przygotowania

  • Śliwki wrzucamy do miski i zalewamy wrzątkiem. Odstawiamy do namoczenia.
  • W blenderze umieszczamy suszone pomidory oraz przyprawy i blendujemy na gładko. Jeśli śliwki są już miękkie, wrzucamy owoce do kielicha blendera i mielimy. Nie wylewaj wody po śliwkach, przyda się później. Jeśli pasta jest dla ciebie za gęsta dodawaj stopniowo wodę ze śliwek i sprawdzaj konsystencję.
Pastę przechowuj w lodówce maksymalnie 4 tygodnie.

Składniki

na 1 słoik

Wartości odżywcze

Pasta z suszoych pomidorów
Na porcję przypada:
Kalorie
418.1
Tłuszcze
 
4.8
g
7
%
Węglowodany
 
91.4
g
30
%
Błonnik
 
20.1
g
84
%
Białka
 
21.7
g
43
%
* wskaźniki procentowe określają dzienną porcję makrosładników dla diety 2000 kcal.
Zobacz
Ocena:
(1 głos)
Sponsorowane
Brak tagów przypisanych do tego postu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

    Jeden komentarz

      Autor: Ola Zając

      Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
      Napisz do Oli