Spis treści
Gotowana kukurydza
Kukurydza w tym okresie to prawdziwy rarytas. Kolby można dostać w większości sklepów, ich cena również wypada przystępnie. Gotując warzywo, chcemy, by było wyjątkowo soczyste, aby to zrobić, wystarczy trzymać się kilku złotych zasad. Skusisz się?Soczysta, słodka kukurydza jest nie lada rarytasem, a przyrządzenie jej nie będzie wcale takie trudne!
Czas całkowity 30 min.
Czas przygotowywania 30 min.
Sposób przygotowania
- Zacznij od oczyszczenia kolb z włosków i liści. Następnie włóż je do garnka z zimną wodą, kukurydza ma swobodnie pływać po wierzchu.
- Dodajemy cukier i przykrywamy naczynie i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy przez 10-15 minut. Na bieżąco sprawdzamy miękkość warzyw.
- Podajemy polaną masłem i oprószona solą.