w

Gruszki w syropie z goździkami i cynamonem. Pyszny deser gwarantowany!

Gruszki w syropie

Gruszki to fantastyczne owoce, które po zawekowaniu w dalszym ciągu mają dobrą sprężystą konsystencję. Można z nich przygotować pyszne desery, dodać je do ciasta lub zjeść prosto ze słoika. Dania wytrawne np. pieczenie lubią towarzystwo słodkich owoców.
Sponsorowane
Czas całkowity 1 godz.
Czas gotowania 1 godz.
Sponsorowane

Sposób przygotowania

  • Gruszki obierz, przekrój na pół i wyciągnij nasiona. Skrop owoce sokiem z cytryny.
  • W garnku zagotuj wodę z cukrem, cynamonem i goździkami.
  • Włóż gruszki do wody i gotuj przez 8-10 minut.
  • Powkładaj owoce do wyparzonych słoików.
  • Zagotuj syrop ponownie i powlewaj do słoików. Odstaw do góry dnem, aż całość wystygnie.

Składniki

na 5 słoików

Wartości odżywcze

Gruszki w syropie
Na porcję przypada:
Kalorie
400.5
Tłuszcze
 
0.4
g
1
%
Węglowodany
 
102.6
g
34
%
Błonnik
 
1.1
g
5
%
Białka
 
0.3
g
1
%
* wskaźniki procentowe określają dzienną porcję makrosładników dla diety 2000 kcal.
Zobacz
Ocena:
(1 głos)
Sponsorowane
Brak tagów przypisanych do tego postu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

    Jeden komentarz

      Autor: Ola Zając

      Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
      Napisz do Oli