w

Fit chałka bez cukru. Idealna do śniadania

Moje ulubione śniadanie to pieczywo z dodatkami, raz na słono, raz na słodko. Tym razem stawiam na chałkę w wersji fit, która można podawać z ulubionym kremem, owocami oraz kawą. Pieczywo zachowa świeżość na długo, a ty będziesz mogła się cieszyć pysznym śniadaniem z domowym smakołykiem.
Sponsorowane
Czas całkowity 1 godzina 25 minuty
Czas przygotowywania 1 godzina
Czas gotowania 25 minuty
Sponsorowane

Sposób przygotowania

  • Do miski wlej pół szklanki ciepłej wody i rozpuść w niej drożdże. Następnie dodaj do miski: miód, olej oraz jajka. Wymieszaj mokre składniki.
  • Do miski przesiej mąkę i sól, a następnie przy pomocy kuchennego robota wyrabiaj ciasto. Miskę z ciastem odstaw na godzinę by wyrosło.
  • Ciasto zagnieć i podziel na trzy równe części, z każdej uformuj wałek na długość 50 cm. Z pasków zapleć warkocz, końce zawiń pod spód i ustaw na blaszce do pieczenia. Nakryj całość ścierką i pozostaw na 30 minut do wyrośnięcia. Po tym czasie posmaruj wierzch roztrzepanym jajkiem i piecz w temperaturze 180* przez 25 minut.

Składniki

na 1 chałka

Wartości odżywcze Zobacz

Chałka
Na porcję przypada:
Kalorie
1527.3
Tłuszcze
 
32.1
g
49
%
Węglowodany
 
256.3
g
85
%
Błonnik
 
14.9
g
62
%
Białka
 
52.2
g
104
%
* wskaźniki procentowe określają dzienną porcję makrosładników dla diety 2000 kcal.
Sponsorowane

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.