Spis treści
Cake Pops to kultowe ciastka na patyku, które możemy widzieć na przyjęciach u zagranicznych influencerów. Kuleczki są oblane polewą i posypane kolorową posypką, co sprawia, że wyglądają niczym z najlepszej cukierni. Mało kto zdaje sobie sprawę z tego, jak łatwo je przygotować.
Cake pops
Sposób przygotowania
- Ciastka osobno zmiel w blenderze. Dodaj do każdej miski 150 g serka śmietanowego, a następnie zmieszaj mikserem do jednolitej, klejącej masy.
- Z powstałej masy uformuj kuleczki i wstaw do zamrażarki na 30 minut.
- Kuleczki wyciągnij z zamrażarki i nabij na wykałaczki do szaszłyków.
- Rozpuść czekoladę, a następnie maczaj kuleczki. Na końcu posyp wszystko kolorową posypką.
Składniki
na 25 sztuk
- 2 opakowania ciastka (maślane i czekoladowe)
- 300 g serek naturalny
- 300 g gorzka czekolada
- 300 g biała czekolada
- posypka
Jeden komentarz