w

Ciastkowe lizaki na patyku. Ten słodycz będzie hitem na twojej imprezie

Cake Pops to kultowe ciastka na patyku, które możemy widzieć na przyjęciach u zagranicznych influencerów. Kuleczki są oblane polewą i posypane kolorową posypką, co sprawia, że wyglądają niczym z najlepszej cukierni. Mało kto zdaje sobie sprawę z tego, jak łatwo je przygotować.

Przedstawiamy ułatwioną wersję Cake Pops, którą wykonasz z gotowych maślanych ciasteczek. Wystarczy połączyć składniki i lekko je schłodzić, a następnie rzucić się w wir fantazji przy ozdabianiu kuleczek. Dzieci będą szczególnie zakochane w tej słodkości!
Sponsorowane
Czas całkowity 40 minuty
Czas przygotowywania 10 minuty
Czas gotowania 30 minuty
Sponsorowane

Sposób przygotowania

  • Ciastka osobno zmiel w blenderze. Dodaj do każdej miski 150 g serka śmietanowego, a następnie zmieszaj mikserem do jednolitej, klejącej masy.
  • Z powstałej masy uformuj kuleczki i wstaw do zamrażarki na 30 minut.
  • Kuleczki wyciągnij z zamrażarki i nabij na wykałaczki do szaszłyków.
  • Rozpuść czekoladę, a następnie maczaj kuleczki. Na końcu posyp wszystko kolorową posypką.

Składniki

na 25 sztuk

Wartości odżywcze Zobacz

Cake pops
Na porcję przypada:
Kalorie
186.7
Tłuszcze
 
11.1
g
17
%
Węglowodany
 
20.7
g
7
%
Błonnik
 
1.3
g
5
%
Białka
 
1.7
g
3
%
* wskaźniki procentowe określają dzienną porcję makrosładników dla diety 2000 kcal.
Sponsorowane

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

    Jeden komentarz