w ,

Ciastkowe lizaki na patyku. Ten słodycz będzie hitem na twojej imprezie

Cake Pops to kultowe ciastka na patyku, które możemy widzieć na przyjęciach u zagranicznych influencerów. Kuleczki są oblane polewą i posypane kolorową posypką, co sprawia, że wyglądają niczym z najlepszej cukierni. Mało kto zdaje sobie sprawę z tego, jak łatwo je przygotować.

Cake pops

Przedstawiamy ułatwioną wersję Cake Pops, którą wykonasz z gotowych maślanych ciasteczek. Wystarczy połączyć składniki i lekko je schłodzić, a następnie rzucić się w wir fantazji przy ozdabianiu kuleczek. Dzieci będą szczególnie zakochane w tej słodkości!
[the_ad_placement id=”content_recipe_1″]
Czas całkowity 40 min.
Czas przygotowywania 10 min.
Czas gotowania 30 min.
[the_ad_placement id=”content_recipe_2″]

Sposób przygotowania

  • Ciastka osobno zmiel w blenderze. Dodaj do każdej miski 150 g serka śmietanowego, a następnie zmieszaj mikserem do jednolitej, klejącej masy.
  • Z powstałej masy uformuj kuleczki i wstaw do zamrażarki na 30 minut.
  • Kuleczki wyciągnij z zamrażarki i nabij na wykałaczki do szaszłyków.
  • Rozpuść czekoladę, a następnie maczaj kuleczki. Na końcu posyp wszystko kolorową posypką.

Składniki

na 25 sztuk

Zobacz
Ocena:
(1 głos)
[the_ad_placement id=”content_recipe_3″]

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

    Jeden komentarz

      Autor: Ola Zając

      Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
      Napisz do Oli