w ,

Carpaccio z pieczonych buraków. Przenosimy się do Włoch!

Carpaccio z buraka

Carpaccio to włoskie, mięsne danie, które serwujemy jako przystawka. Czy oznacza to, że trzeba zrezygnować z dania, jeśli nie jemy mięsa? Absolutnie nie, wystarczy użyć buraków i aromatycznego sosu, by odtworzyć smak aromatycznego mięsa.
Proces pieczenia buraków jest czasochłonny, dlatego, jeśli nie masz na to tyle czasu, możesz kupić gotowane buraki w sklepie.
Czas całkowity 20 min.
Czas przygotowywania 20 min.

Sposób przygotowania

  • Buraczki pieczemy i kroimy na cienkie plasterki. Plasterki układamy na półmisku. Posypujemy pokrojoną cebulką, pokruszonym serem kozim, orzeszkami i kiełkami.
  • W miseczce mieszamy składniki na sos. Polewamy całość przygotowanym sosem.

Składniki

na 4 porcje

sos

Zobacz
Ocena:
(1 głos)

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

        Autor: Ola Zając

        Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
        Napisz do Oli