w ,

Carpaccio z pieczonych buraków. Przenosimy się do Włoch!

Carpaccio z buraka

Carpaccio to włoskie, mięsne danie, które serwujemy jako przystawka. Czy oznacza to, że trzeba zrezygnować z dania, jeśli nie jemy mięsa? Absolutnie nie, wystarczy użyć buraków i aromatycznego sosu, by odtworzyć smak aromatycznego mięsa.
Proces pieczenia buraków jest czasochłonny, dlatego, jeśli nie masz na to tyle czasu, możesz kupić gotowane buraki w sklepie.
Sponsorowane
Czas całkowity 20 min.
Czas przygotowywania 20 min.
Sponsorowane

Sposób przygotowania

  • Buraczki pieczemy i kroimy na cienkie plasterki. Plasterki układamy na półmisku. Posypujemy pokrojoną cebulką, pokruszonym serem kozim, orzeszkami i kiełkami.
  • W miseczce mieszamy składniki na sos. Polewamy całość przygotowanym sosem.

Składniki

na 4 porcje

sos

Wartości odżywcze

Carpaccio z buraka
Na porcję przypada:
Kalorie
266
Tłuszcze
 
19.6
g
30
%
Węglowodany
 
17.7
g
6
%
Błonnik
 
3.3
g
14
%
Białka
 
6.6
g
13
%
* wskaźniki procentowe określają dzienną porcję makrosładników dla diety 2000 kcal.
Zobacz
Ocena:
(1 głos)
Sponsorowane
Brak tagów przypisanych do tego postu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

      Autor: Ola Zając

      Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
      Napisz do Oli