Spis treści
Krążki cebulowe, czyli onion rings to jedna z tradycyjnych przekąsek kuchni amerykańskiej. Ten przysmak przybył do nas z daleka i dobrze się osiedlił. Najczęściej podawane w barach jako przekąska do piwa, meczu czy nawet zwykłego wypadu ze znajomymi.
Krążki cebulowe z bekonem
Sposób przygotowania
- Weź cebulę i pokrój ją w grube plastry, a następnie porozdzielaj krążki.
- Każdy z krążków posmaruj sosem BBQ, a następnie owiń boczek dookoła cebuli.
- Krążki oprósz czosnkiem w proszku, ziołami prowansalskimi i pieprzem.
- Krążki przebij wykałaczkami i ułóż na blaszce, wstaw do piekarnika nagrzanego do 180* na 15-20 minut.
- Podawaj z ulubionym sosem.
Składniki
na 20 krążków
- 2 cebula
- 6 łyżeczka sos BBQ
- 20 plaster boczek wędzony
- 1,5 łyżeczka czosnek granulowany
- 1,5 łyżka zioła prowansalskie
- 1 łyżeczka pieprz