w , ,

Krążki cebulowe z boczkiem i sosem BBQ

Krążki cebulowe, czyli onion rings to jedna z tradycyjnych przekąsek kuchni amerykańskiej. Ten przysmak przybył do nas z daleka i dobrze się osiedlił. Najczęściej podawane w barach jako przekąska do piwa, meczu czy nawet zwykłego wypadu ze znajomymi.

Krążki cebulowe z bekonem

W kuchni wszystkie chwyty są dozwolone, więc kucharze zrobili krok do przodu i przygotowali ringsy z dodatkiem bekonu. Są niezwykle chrupiące, a słodycz cebuli równoważy smak słonego boczku. Dodatkowo zamiast smażenia na tłuszczu, krążki są pieczone w piekarniku, dzięki temu nie dokładamy dodatkowej porcji tłuszczu do przekąski. Podajemy na ciepło z ulubionym sosem.
Czas całkowity 35 min.
Czas przygotowywania 15 min.
Czas gotowania 20 min.

Sposób przygotowania

  • Weź cebulę i pokrój ją w grube plastry, a następnie porozdzielaj krążki.
  • Każdy z krążków posmaruj sosem BBQ, a następnie owiń boczek dookoła cebuli.
  • Krążki oprósz czosnkiem w proszku, ziołami prowansalskimi i pieprzem.
  • Krążki przebij wykałaczkami i ułóż na blaszce, wstaw do piekarnika nagrzanego do 180* na 15-20 minut.
  • Podawaj z ulubionym sosem.

Składniki

na 20 krążków

Zobacz
Ocena:
(1 głos)

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

        Autor: Ola Zając

        Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
        Napisz do Oli