w ,

Omlet cesarski ze słodkim dodatkiem. Ciekawy przepis śniadaniowy

Śniadanie na słodko, czyli omlet cesarski na słodko. Ciasto jest banalnie proste, jako dodatek dorzucamy rodzynki, ale jeśli ich nie lubisz śmiało możesz zamienić je na suszoną żurawinę lub siekane morele.

Omlet cesarki

Odmieniona wersja omleta na słodko, który ma formę małych kąsków. Podawany z konfiturą i świeżymi owocami nasyci cie na resztę dnia!
Sponsorowane
Czas całkowity 30 min.
Czas przygotowywania 20 min.
Czas gotowania 10 min.
Sponsorowane

Sposób przygotowania

  • Rodzynki opłucz i zostaw w ciepłej wodzie by zmiękły. Po chwili, odcedź i osusz.
  • Mąkę wsyp do miski, dodaj mąkę, mleko, żółtka i cukier wanilinowy. Wymieszaj ciasto na gładko.
  • Białka ubij na sztywno. Połącz białko z ciastem i dosyp rodzynki. Delikatnie wymieszaj ciasto szpatułką.
  • Na patelni rozpuść masło, wylej ciasto małymi kleksami, przewracaj jak będą rumiane. Upieczone kleksy posyp cukrem pudrem. Podawaj z owocami i konfiturą.

Składniki

na 2 porcja

Wartości odżywcze

Omlet cesarki
Na porcję przypada:
Kalorie
417.9
Tłuszcze
 
9.1
g
14
%
Węglowodany
 
66.5
g
22
%
Błonnik
 
2.6
g
11
%
Białka
 
17
g
34
%
* wskaźniki procentowe określają dzienną porcję makrosładników dla diety 2000 kcal.
Zobacz
Ocena:
(1 głos)
Sponsorowane

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

      Autor: Ola Zając

      Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
      Napisz do Oli