w

Cynamonowa tarta z jabłkiem. Zdrowy przepis bez cukru

Tarta z jabłkiem

Masz ochotę na coś słodkiego, ale aktualnie jesteś na diecie i masz ograniczone możliwości w kwestii jedzenia. Jabłkowa tarta powinna rozwiązać twój problem, będzie słodka, aromatyczna a cała blaszka to jedynie 800 kcal!
Nie lubimy długiego stania przy kuchennym blacie, dlatego przepis jest niezwykle prosty i szybki w wykonaniu. Fit słodycze są napakowane odżywkami białkowymi, a nie jest to produkt. który każdy ma w swoim domu. Na szczęście ten przepis jest od niej wolny.
Sponsorowane
Czas całkowity 1 godz. 10 min.
Czas przygotowywania 20 min.
Czas gotowania 50 min.
Sponsorowane

Sposób przygotowania

  • Daktyle namocz we wrzącej wodzie. Kiedy lekko zmiękną, wrzuć je do blendera razem z miodem, serkiem, mąką, maślanką oraz żółtkiem. Masa powinna być gęsta, ale niezwarta. Jeśli tak jest, dodaj odrobinę wody. Jabłko pokrój w kostkę i dorzuć do masy. Białka ubij na sztywną pianę i połącz z masą. Całość wymieszaj szpatułką, by piana zachowała swoją puszystość.
  • Masę wylewamy do formy na tartę, przyozdabiamy plasterkami jabłka i pieczemy 50 minut w 180*C, grzanie góra-dół.

Składniki

na 1 tarta

Wartości odżywcze

Tarta z jabłkiem
Na porcję przypada:
Kalorie
894.4
Tłuszcze
 
12.7
g
20
%
Węglowodany
 
160.4
g
53
%
Błonnik
 
22.7
g
95
%
Białka
 
48.4
g
97
%
* wskaźniki procentowe określają dzienną porcję makrosładników dla diety 2000 kcal.
Zobacz
Ocena:
(1 głos)
Sponsorowane

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

    Jeden komentarz

      Autor: Ola Zając

      Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
      Napisz do Oli