Spis treści
Arbuz z grilla
Czy grill i arbuz to dobre połączenie? Jesteśmy prawie pewni, że powiesz "NIE", ale proszę nie oceniaj pochopnie, bo możesz się bardzo zdziwić. Owoc jest zbudowany w większości z wody i po nagrzaniu oraz odpowiedniej marynacie nabiera całkiem nowego smaku. Z serem feta będzie smakować jak popisowa przystawka z restauracji.Owoce z grilla to rzadkość w naszych domach. Czy warto się ich bać? Absolutnie nie! Ich przygotowanie jest bardzo łatwe, a smak wyjątkowy.
Czas całkowity 20 min.
Czas przygotowywania 10 min.
Czas gotowania 10 min.
Sposób przygotowania
- Owoc myjemy i kroimy w plastry o grubości 1 cm.
- Każdy plaster posmaruj oliwą oraz miodem.
- Grillujemy ok. 3 minuty na stronę. Przekładamy na talerz, posypujemy pokruszoną fetą, polewamy sosem sojowym, dodajemy zgniecioną mięte i orzeszki ziemne.
Składniki
na 4 porcje
- 1 sztuka arbuz (mały )
- 1 opakowanie ser feta
- 3 łyżki oliwa z oliwek
- 5 łyżka miód
- 4 łyżki sos sojowy
- 100 g orzechy ziemne
- 1 garść mięta
Zobacz