w

Kotlety mielone z kiszoną kapustą. Zadziwiające połączenie smaków

Kotlety mielone to często spotykane danie w polskich domach, ale kotlety z kiszoną kapusta to dość nowoczesne podejście do tematu. Dodatek warzywa sprawi ze konsystencja będzie niezwykle miękka i puszysta. Mielone nie będą wyschnięte, a wręcz przeciwnie rozpłyną się w ustach.
Ta ciekawa propozycja jest dedykowana osobom, które nie boją się wyzwań w kuchni. Wystarczy, że posiekasz kiszonkę i połączysz ją z masą mięsną.
Sponsorowane
Czas całkowity 30 minuty
Czas przygotowywania 30 minuty
Sponsorowane

Sposób przygotowania

  • Cebule siekamy w kostkę i szklimy na patelni. W międzyczasie odsączamy kapustę i siekamy.
  • W misce ląduje mięso mielone, kiszona kapusta, cebula, jajko. Całość ugniatamy i gdy składniki się połączą, formujemy małe kotlety i obtaczamy je w bułce.
  • Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy całość, aż nabiorą brązowego koloru.

Składniki

na 8 kotletów

Wartości odżywcze Zobacz

Mielone z kapustą kiszoną
Na porcję przypada:
Kalorie
147.7
Tłuszcze
 
5.2
g
8
%
Węglowodany
 
13.4
g
4
%
Błonnik
 
1.8
g
8
%
Białka
 
11.3
g
23
%
* wskaźniki procentowe określają dzienną porcję makrosładników dla diety 2000 kcal.
Sponsorowane

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.