w

Kotlety mielone po grecku. Ich sekretny składnik to konkretny rodzaj sera

Polskie kotlety w greckim wydaniu, czyli z serem feta. Ten składnik sprawi, że mięso będzie się rozpływać w ustach. Kotlety są świetnym dodatkiem do obiadu. Możesz je wykonać z dowolnego rodzaju mięsa mielonego, my polecamy to z indyka. Sprawdź jak przygotować te pyszne kotleciki i poczęstuj nimi całą rodzinę.
Sponsorowane
Czas całkowity 45 minuty
Czas przygotowywania 25 minuty
Czas gotowania 20 minuty
Sponsorowane

Sposób przygotowania

  • Bułkę namocz w mleku i pozostaw na 15 minut by zmiękła. Cebulę szatkujemy i podsmażamy na patelni, odstawiamy do przestygnięcia.
  • Mięso przekładamy do miski, dodajemy bułkę, cebulkę i jajko. Całość ugniatamy i mieszamy z przyprawami.
  • Weź ser feta i pokrusz do masy mięsnej, następnie wymieszaj delikatnie ręką.
  • Z masy formujemy kulki i obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju po 3/4 minty na stronę.

Składniki

na 10 kotletów

Wartości odżywcze Zobacz

Kotlety mielone po grecku
Na porcję przypada:
Kalorie
225
Tłuszcze
 
18.1
g
28
%
Węglowodany
 
4.9
g
2
%
Błonnik
 
0.5
g
2
%
Białka
 
10.2
g
20
%
* wskaźniki procentowe określają dzienną porcję makrosładników dla diety 2000 kcal.
Sponsorowane

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.