w

Kotlety mielone po grecku. Ich sekretny składnik to konkretny rodzaj sera

Kotlety mielone po grecku

Polskie kotlety w greckim wydaniu, czyli z serem feta. Ten składnik sprawi, że mięso będzie się rozpływać w ustach. Kotlety są świetnym dodatkiem do obiadu. Możesz je wykonać z dowolnego rodzaju mięsa mielonego, my polecamy to z indyka. Sprawdź jak przygotować te pyszne kotleciki i poczęstuj nimi całą rodzinę.
Czas całkowity 45 min.
Czas przygotowywania 25 min.
Czas gotowania 20 min.

Sposób przygotowania

  • Bułkę namocz w mleku i pozostaw na 15 minut by zmiękła. Cebulę szatkujemy i podsmażamy na patelni, odstawiamy do przestygnięcia.
  • Mięso przekładamy do miski, dodajemy bułkę, cebulkę i jajko. Całość ugniatamy i mieszamy z przyprawami.
  • Weź ser feta i pokrusz do masy mięsnej, następnie wymieszaj delikatnie ręką.
  • Z masy formujemy kulki i obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju po 3/4 minty na stronę.

Składniki

na 10 kotletów

Zobacz
Ocena:
(1 głos)

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

        Autor: Ola Zając

        Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
        Napisz do Oli