Teraz słuchaj uważnie, musisz przestać wyrzucać skorupki od jajek. Dzięki nim stworzysz genialny suplement diety, który zaspokoi nasze zapotrzebowanie na wapno które wynosi 1000 mg/dzień! Poł łyżeczki specyfiku bedzie odpowiadac 400 mg wapnia.
Skorupki jajek to w 90% wapno i minerały, które wspomagają kości i rozwiją mięśnie.
Teraz nasówa się pytanie, jak spożywać takie skorupki, przecież nie będziemy ich gryść jak chipsy. Otóż wystarczy sproszkować jajka. Jak to zrobić? Sprawdź poniżej!
Skorupki trzeba porządnie odkazić, co zrobimy w aż trzech krokach!
Zebrane skorupki z jajek umyj pod bierzącą wodą, następnie wygotuj skorupki przez 10 minut. Na tym etapie pozbywasz się większości bakterii i wirusów. Gdy wygotujesz skorupki, wstaw je do piekarnika nagrzanego do 95*C. Wypiekaj całość w piekarniku przez 15 minut.
Wysuszone skorupki wrzuć do kielicha blendera i zmiel na gładki proszek. Możesz go dodawać do jedzenia lub rozcięczać wodą.
Jeden komentarz