w , ,

Bosacka bada kolejny produkt spożywczy o tragicznym składzie…

produkt spożywczy

Katarzyna Bosacka to pogromca produktów o słabym składzie, jest ekspertką zdrowego odżywiania i regularnie zamieszcza treści na swoich mediach społecznościowych. Kobieta tłumaczy, że jakość produktów polepszyła się na przestrzeni lat, ale nadal można spotkać pewne „perełki” na sklepowych półkach.

Obecnie w sklepach spotykamy się z czymś o nazwie downsizing, czyli pomniejszanie pojemności produktów bez zmiany w cenie lub jej podwyższenie. Nie jest to jedyny problem, część produktów ma mylące nazwy lub fatalne składy.

Sponsorowane

Jednym z takich „kwiatków” jest pasztet z borowika… bez borowika! Sezon na grzyby trwa, wiec trzeba wypuścić produkt spożywczy, który przyciągnie wzrok.

pasztet o smaku borowika/ katarzynabosacka instagram

Pewnie myślicie, że zamiast borowików dodano pieczarek. Otóż w całym produkcie jest 0,05% pieczarek, czyli całe nic. Niestety produkty „o smaku” wcale nie muszą mieć tego produktu w składzie…

A co jeszcze znajdziemy w składzie? Pierwsze miejsce to tłuszcz wieprzowy, następnie woda i 13% wątróbki wieprzowej, cukier pod nazwą glukoza czy maltodekstryna, pełno „E” i wzmacniaczy smaku. Nie dość, że brak grzybów to i z mięsem biednie…

Oto komentarze pod postem:

Sponsorowane

🤮 Przepraszam, ale nie mogłam inaczej…

Skoro władze tak „trwożą się ” o nasze zdrowie (szczególnie w ciągu ostatnich dwóch lat) to czemu ciągle dopuszcza się takie świństwa do sprzedaży w celach konsumpcyjnych. Co na to nasz ,,specjalista” od zdrowia publicznego, mrukliwy „przyjemniaszek” Adam N. ?

Skład masakra 😮

No przeca mowia, ze o smaku a nie ze “ z Borowik item”😜

Google News
Obserwuj coolinarny logo w Google logo News i bądź zawsze na bieżąco!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

    2 komentarzy

      Autor: Ola Zając

      Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
      Napisz do Oli