w ,

Bosacka zobaczyła coś przerażającego na opakowaniu wędliny. Apel do klientów!

Bosacka wędliny

Podczas ostatnich zakupów Bosacka szukała wędliny, kiedy przeczytała, co jest na opakowaniu ze schabem — zamarła. Tablica związków chemicznych, które „ulepszają” wędlinę nie miała końca. Dziennikarka po raz kolejny przypomina, by czytać składy!

Na swoim koncie instagramowym Bosacka postanowiła udostępnić zdjęciem ze składem schabu wędzonego. Mięso powinno mieć zaledwie kilka składników, poczynając od gatunku mięsa, kończąc na przyprawach. Jak się okazało, nie zawsze jest tak kolorowo! Producent popularnego schabu nie oszczędzał w „dodatkach” i skomponował całkiem ciekawy związek chemiczny z dodatkiem mięsa — inaczej nie można tego nazwać. Schab wędzony z „Nasza Wędzarnia” należy omijać szerokim łukiem.

Sponsorowane
Wędliny Bosacka
wybór wędliny w sklepie/ fot. sergeryzhov, Getty Images Pro

Bosacka bada wędliny pod lupą!

Naturalny proces wędzenia jest czasochłonny, a co za tym idzie, więcej kosztuje. By zniwelować te koszta produkcji, producenci używają sztucznego aromatu dymnego. Dacie wiarę? Ten związek chemiczny nie ma nic wspólnego z naturalnym wędzeniem.

Bosacka wstawiła zdjęcie ze składem, gdzie wyraźnie widać ile chemii zostało użyte przy wyprodukowaniu produktu: konserwanty, stabilizatory i wzmacniacze smaku. Innymi równie ciekawymi dodatkami jest guma guar, której w schabie byśmy się nie spodziewali. Na deser szczypta cukru i ekstrakty przypraw.

post z instagrama Katarzyny Bosackiej
Sponsorowane

Chyba nikt nie ma wątpliwości na temat tego produktu. Wystrzegajmy się takich produktów, gdyż grożą one naszemu zdrowiu! Jeśli dziś oszczędzimy na schabie, jutro pójdziemy do lekarza z dolegliwościami, których wyleczenie będzie nas kosztować o wiele więcej!

Kilka komentarzy pod postem brzmiało tak:

No i co to za wędzarnia, w której wędzi się za pomocą chemii? Podejrzewam że producent nie ma pojęcia na czym polega wędzenie, – jak to wygląda.

To nawet blisko wędzarni nie leżało 😂

Jednym zdaniem ,,Schab nędzarza”😂

Zobacz również inne wpisy:

Sponsorowane
Google News
Obserwuj coolinarny logo w Google logo News i bądź zawsze na bieżąco!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

    2 komentarzy

      Autor: Ola Zając

      Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
      Napisz do Oli