w ,

Kotlety ziemniaczane do obiadu. Dzieci je uwielbiają!

Kotlety z ziemniaków

Zostały Ci ziemniaki z obiadu? Nie musisz ich marnować! Zrób ziemniaczane kotleciki, które są świetną alternatywną dla zwykłych, gotowanych ziemniaków. Wystarczy odrobina przypraw i puree, by zaskoczyć całą rodzinę. Podawaj z sosem grzybowym, leczo lub tradycyjnym mielonym.
Twoje dzieci będą zachwycone, tym obiadem. Kotleciki są delikatne i rozpływają się w ustach.
Czas całkowity 30 min.
Czas przygotowywania 30 min.

Sposób przygotowania

  • Obrane ziemniaki ugotuj na osolonej wodzie i rozgnieć na puree.
  • Cebulkę pokrój w kostkę i podsmaż na patelni, a następnie dodaj do ziemniaków. Następnie dodajemy jajko, obydwa rodzaje mąki, przyprawę do ziemniaków, koperek oliwę, sól i pieprz. Ciasto mieszamy i formujemy kotleciki, a następnie obtaczamy w bułce tartej.
  • Smażymy na rozgrzanym tłuszczu, aż będą rumiane.
  • Podajemy z mięsem i ulubioną surówką.

Składniki

na 6 porcji

Zobacz
Ocena:
(1 głos)

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

        Autor: Ola Zając

        Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
        Napisz do Oli