w

Sałatka jesienna, a w niej kiełbasa, ziemniaki czy ogórki kiszone

Sałatka jesienna to zbiór warzyw i dodatków, które przynosi nam złota pora roku. Świeże ogórki zamieniamy na kiszonki, dorzucamy jabłko ze swojego ogrodu i cebulę prosto z grządki.

Jesienne wieczory staja się dłuższe i zimniejsze. Taka aura sprawia, że jedyne, na co mamy ochotę to wejść pod gruby koc i zjeść coś dobrego. Pomysłów może być wiele, jednak my poddajemy przepis na fantastyczną sałatkę, która powinna zasmakować fanom tradycyjnej jarzynówki.

Sałatka jesienna

Jeśli jesteś znudzony tradycyjną sałatką jarzynową, warto zainteresować się jej podrasowaną wersją. Zgaduje, że większość produktów masz w swojej kuchni.
Czas całkowity 45 min.
Czas przygotowywania 25 min.
Czas gotowania 20 min.
sałatka jesienna

Sposób przygotowania

  • Ziemniaki oraz marchewkę gotujemy ze skórką, studzimy, a następnie kroimy w kostkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy i wrzucamy do miski. Ogórka kiszonego kroimy i wrzucamy na kilka minut, by pozbyć się zbędnej wody, następnie dodajemy do kukurydzy. Jabłko kroimy w kostkę i dorzucamy do miski.
  • Cebulę kroimy drobno, przeciskamy czosnek przez praskę i mieszamy. Na sam koniec dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbasę. W małej misce mieszamy majonez, musztardę, sól i pieprz. Wlewamy do miski i mieszamy wszystkie składniki.

Składniki

na 6 porcji

Zobacz
Ocena:
(1 głos)

Za mało inspiracji? Łap te przepisy:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

    Jeden komentarz

      Autor: Ola Zając

      Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
      Napisz do Oli