w

Tosty z pastą z tuńczyka i awokado

Tosty z pastą z tuńczyka i awokado to genialny pomysł śniadanie. Wystarczy kilka minut, by wyczarować tę pyszną pastę. Będzie dobrze grać ze świeżym ogórkiem i chrupiącymi bułeczkami.

Tuńczyk cieszy się popularnością wśród ludzi. Jest aromatyczny, stosunkowo tani i łatwo dostępny, można go wykorzystać na wieloraki sposób, dodając go do sosów, sałatek czy kanapek. W połączeniu z awokado stworzy przepyszną pastę kanapkową, która nasyci nas na resztę poranka.

Jajka na śniadanie? Sprawdź przepis na turecki przysmak!

Grzanki z tuńczykiem i awokado

Czas całkowity 20 min.
Czas przygotowywania 20 min.
Tosty z pastą z tuńczyka i awokado

Sposób przygotowania

  • Grzanki możemy przygotować z każdego rodzaju pieczywa. Bagietkę kroimy na mniejsze plasterki, smarujemy masłem i podpiekamy na suchej patelni, aż się zarumienią.
  • Robimy jajko sadzone na tej samej patelni co grzanki.
  • Awokado rozgniatamy widelcem na papkę, dorzucamy tuńczyka i mieszamy.
  • Dolewamy sok z cytryny, majonez, sól i pieprz. Jeśli chcesz, dorzuć rozdrobniony szczypiorek.
  • Grzanki smarujemy pastą, dodajemy jajko, kiełki rzodkiewki i świeżego ogórka.
Ocena:
(1 głos)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

    Jeden komentarz

    1. Jestem wielką fanką awokado, ale z tuńczykiem jeszcze nie jadłam! Muszę koniecznie wypróbować 🙂 Tym bardziej, że odkąd mam toster ariete to jem grzanki na różne sposoby

    Autor: Ola Zając

    Ola to pasjonatka kulinariów od najmłodszych lat. Od zawsze eksperymentowała w kuchni, tworząc niebanalne połączenia smaków i aromatów. Swoje inspiracje czerpie z kuchni różnych kultur, a w wolnym czasie lubi podróżować po świecie w poszukiwaniu nowych doświadczeń kulinarnych.
    Napisz do Oli